Costa Calma

Costa Calma betyder den lugna kusten och sträcker sig ända ner till Jandiahalvöns södra spets. Kuststräckan består av flera stränder som binds samman när det är lågvatten.

Costa Calma har något för alla

Här finns stränder för alla smaker och åldrar. På den norra delen finns barnvänliga stränder medan strandens södra del passar perfekt för utövande av olika vattensporter t ex windsurfing eller kitesurfing.

Costa Calma ligger nära byn La Lajita. I bakgrunden reser sig de jordfärgade bergen som bildar en vacker inramning tillsammans med det turkosfärgade havet. Du kommer att märka att Costa Calmas landskap är väldigt frodigt och grönt jämfört med andra platser på ön, det är tack vare konstbevattning. Det i sin tur medför att det aldrig är svårt att hitta skuggiga platser när värmen blir för jobbig.

Trevliga restauranger och barer

Längs med Costa Calma hittar du en uppsjö av trevliga barer och restauranger. Testa äkta, kanariska maträtter som till exempel tortilla eller den kalla tomatsoppan gazpacho. Här finns också flera bra fiskrestauranger som serverar dagsfärsk fisk.

Flera bra utflyktsmål ligger i Costa Calmas direkta närhet, som exempelvis den omtyckta Sotavento-stranden. Den 50 kilometer långa kustlinjen är värd åt CPU:s windsurfingsmästerskap mellan juli och augusti. En annan populär familjeutflykt är till Fuerteventuras största djur- och naturpark Oasis Park.