Parque Natural de Corralejo

Naturreservat med två vitt skilda miljöer

Strand i naturparken Parque Natural de Corralejo.
När du besöker Parque National de Corralejo, glöm inte kameran! Stranden lägger sig lätt i toppen bland instagramvänliga platser.

Visste du att Kanarieöarnas största sanddyner finns på Fuerteventura?

Spännande naturpark vid Corralejo

Det handlar om ett kargt ökenlandskap, kilometervis med sand som breder ut sig intill orten Corralejo. Dynerna består av ljus mjuk sand som bildar en fantastisk fond mot havets turkosa färg. Men inte långt därifrån, söderut inåt land, byter landskapet plötsligt skepnad och förvandlas till dramatisk vulkanmiljö med kantiga klippformationer och en mörkare färgskala. Kontrasten kan inte vara mer slående.

Sanddynerna ligger intill ljuvliga stränder med knallblått havsvatten. Här kan det blåsa upp en del så tänk på att badförhållandena är mer barnvänliga på andra delar av ön. Tänk också på att ta med solskydd, vatten och något att äta eftersom det är inte finns några affärer eller kaféer i naturreservatet.

Rastlös? Här finns saker att göra

Lugnet är fantastiskt i Parque Natural de Corralejo. Men här finns även gott om aktiviteter för den som vill röra på sig. Inne i stan erbjuder arrangörer allt från dyncykling till draksurfing och vandringsturer i vulkanlandskap.

Till sist, glöm inte kameran. Parque National de Corralejo lägger sig lätt i toppen bland instagramvänliga platser.

Till naturreservatet tar du dig lättast med hyrbil och får då parkera på avvisat område. Det går också att ta buss nr 6 från Corralejo.