Oasis Park

Spendera en dag med familjen på öns enda djurpark i La Lajita på södra Fuerteventura. Här njuter stor som liten inte bara av spännande djur utan även av färgsprakande natur då parken innehåller tusentals växtarter från all världens hörn.

Ett rikt djurliv på Osis Park

Oasis Park fokuserar mycket på aktiviteter som är kopplade till djuren. Det kan vara allt från papegojshower, uppvisning med rovfåglar och lek med lemurer till kamelridning eller att hjälpa djurskötarna att mata girafferna. Zebror, elefanter, flodhästar, sjölejon, geparder, rovfåglar, krokodiler, reptiler, tvättbjörnar, är bara några exempel på de tusentals djur som bor i parken.

Ett område är speciellt tillägnat de yngsta besökarna där de kan titta på ponnyer, kaniner, getter, minigrisar och ankor.

Även en botaniska trädgården

För växtfantaster är Osis Park ett paradis. Promenera i den vackra parken med tusentals färgsprakande exotiska växtarter från hela världen. Här finns en enorm kaktussamling, olika palmträdsarter, färgrika bougainvilleas, ört-och läkeväxter och mycket mer. Ett tips är att göra en liten avstickare till botaniska trädgården för lite skugga under en palm eller något annat exotiskt träd, om familjen behöver svalka sig lite.

Och hungrig behöver du inte vara för här finns tre restauranger som serverar allt från lokala specialiteter till barnvänliga rätter som hamburgare och pizza.