Isla de Lobos

Knappt en kvarts båtfärd från Corralejo på Fuerteventura ligger Isla de Lobos som lämpar sig perfekt för en dagsutflykt. Sandstrand, badvik eller bad i en undanskymd lagun, det är bara att välja.

Här finns fina vandringsstigar

Det turkosa klara vattnet svalkar skönt efter en vandringstur. För förutom bad och snorkling har Isla de Lobos fina vandringsstigar. De tillåtna vandringslederna är lätta att följa. Vandra exempelvis till La Montaña-calderans vulkankägla, den mysiga stranden La Calera och öns berömda fyr. Därifrån har du en hisnande utsikt över havet och ön Lanzarote.

På ön finns även en enklare lunchrestaurang om du väljer att inte ta med picknick. Och eftersom hela Isla de Lobos är ett naturreservat betyder det att vissa områden är avstängda för besökare i syfte att skydda växt- och djurlivet. Här finns nämligen flera sällsynta växtarter.

Isla de Lobos - ett månlandskap

Nej, det är inte planeten mars du har kommit till. Men Isla de Lobos ser faktiskt ut som ett månlandskap täckt av lavasten och vit sand. Höjdpunkten är en stor vulkan med krater som reser sig i norr och även dit kan du vandra hela vägen upp, men glöm inte att ta med bra vandringsskor, solskydd och mycket vatten för det kan bli riktigt hett mitt på dagen.

Från hamnen, till fyren och sedan tillbaka tar vandringen cirka två timmar. Att bestiga vulkanen tar ytterligare en timme. Så åk ut med en tidig båt om du inte vill stressa. Från Corralejo avgår färjor flera gånger om dagen.