El Cotillo

Är du ute efter en lugn semester men vill för den skull inte göra avkall på restaurangliv och härliga bad, då är El Cotillo ett perfekt resmål. Den charmiga fiskebyn byggdes upp till minne av helgonet Buen Viaje och till hennes ära ordnar lokalbefolkningen en årlig festival i augusti.
På senare år har den lilla orten expanderat tack vare att fler boendealternativ skapats men också för att fler upptäckt de fantastiska stränderna som ligger i byns direkta närhet.

El Cotillo - perfekt resmål med barn

I närheten av El Cotillo finns flera barnvänliga badvikar och laguner. Sanden är mjuk och vit och vattnet kristallklart.

På familjestranden La Concha blir vågorna sällan höga tack vare det skyddande revet. Vid lågvatten kan till och med de allra minsta plaska tryggt och njuta av vattnets turkosklara färg. Playa del Castillo heter en annan mycket populär sandstrand. Där skiftar sanden i gyllene rött och även här är vattnet lugnt tack vare dess skyddade läge i en vik.

Fantastisk natur och sevärdheter

Naturen runt El Cotillo är fantastisk och det är även solnedgången som du upplever bäst från någon av fiskebyns uteserveringar. För dig som föredrar lite mer oroligt vatten, vågor och windsurfing finns stränderna Playa del Aljibe de la Cueva och Playa del Aguila lite längre söderut. Där kan vågorna bli riktigt höga, speciellt vintertid.

Vill du pausa lite från sol och bad är fortet Fortaleza del Tostón, inte långt från centrum i El Cotillo, värt ett besök. Det byggdes på slutet av 1700-talet för att skrämma bort ondskefulla pirater.