Resor
till
El Pujols

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 200:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 835

Resor till El Pujols

El Pujols

Es Pujols är den största badorten på den lugna ön Formentera. Nöjeslivet är i lite mindre skala och vårt boutiquehotell ligger vid den halvmåneformade stranden. Den som vill kan kombinera en vecka i Es Pujols med en vecka på Ibiza.

Till den lilla ön Formentera kommer du på trettio minuter med båt från Ibiza. Ändå möts du av en helt annan värld. Hit reser man för att njuta av sandstränderna, äta gott på små mysiga restauranger och röra på sig till fots eller på cykel längs havet och genom småbyarna.

Es Pujols

Es Pujols är öns största badort och har ett nöjesliv i liten skala med tapasrestauranger och musikbarer med tillbakalutad stämning. En och annan klubb finns också, men pulsen är inte lika hög som på Ibiza. Vårt boutiquehotell Tahiti ligger vid den långgrunda stranden, lugnt och ostört men med gångavstånd in till restaurangerna och barerna. De finns både vid strandpromenaden och i de smala gränderna lite längre upp.

Hippiemarknad

Åker du till hippiemarknaden El Pilar de la Mola, 14 km från Es Pujols, får du starka vibbar av sjuttiotalet då hippiekulturen var stor just här. Två gånger i veckan säljer man smycken, keramik och färgstarka kläder på marknaden nere vid stranden.

Spaniens Karibien

Att kalla Formentera en paradisö är ingen större överdrift. Åtminstone om du tänker dig paradiset som en idyllisk och oförstörd plats utan jäkt och bekymmer. Precis som i Karibien lever öborna efter mottot ”no stress”. En annan likhet med Västindien är de långa orörda stränderna av ljus finkornig sand.

Med cykel till byar och fyrtorn

Med en hyrcykel kan du lätt ta dig runt på småvägarna, förbi vita sockerbitshus, sömniga byar, pinjeträd och citrusodlingar. Ett bra mål för cykelturen kan vara något av de fyrtorn eller uråldriga vakttorn som sticker upp på kalkstensklippor vid kusten.

Småstad med bra restauranger

Mitt på ön, cirka en mil från Playa Migjorn, ligger Formenteras huvudort Sant Francesc. En skön blandning av by och småstad, med 1700-talsbyggnader, små torg och mysiga restauranger som serverar Medelhavsmat. Marknadsstånd och småbutiker finns också, men vill du ha en riktig shoppingdag tar du båten till Ibiza.

Två öar i samma semester

Flyget hemifrån landar på Ibiza och båtturen över till Formentera ingår i resans pris, om du bokat transfer ingår även transport från färjehamnen till ditt hotell. Vill du uppleva det bästa av två världar kan du kombinera de båda öarna och i så fall välja vilket du vill av våra resmål och hotell på färgstarka Ibiza.

Restyper i El Pujols

Rekommenderade hotell - El Pujols

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i El Pujols Visa alla hotell på Formentera