Museu Picasso

Pablo Ruiz Picasso lyckades bokstavligen talat med konststycket att göra sitt namn känt för hela världen. Oavsett vad folk tycker om denna omtalade konstnärs mycket speciella moderna konst har den både gjort intryck och avtryck genom åren.

Mycket uppskattat museum

Picasso föddes 1881 i Málaga i södra Spanien och dog 1973 i Provence, Frankrike. De konstnärliga generna fanns i blodet, fadern var både konstnär och konstprofessor. Picasso flyttade tillsammans med familjen till Barcelona 1895 och tillbringade sina ungdomsår med bland annat konststudier i Barcelona. Här öppnade han även sin allra första studio på Carrer de la Plata tillsammans med kollegan Manuel Pallares. I samma studio skapade han också tavlan Science and Charity ett par år senare.

Det faktum att Picassos konstkarriär faktiskt smög igång här i Barcelona förklarar att Museu Picasso, ända sedan det öppnade år 1963, har varit ett naturligt inslag i staden. Idag är Piccasomuséet en av de mest uppskattade sevärdheterna i Barcelona och det museum du förmodligen bör prioritera om du bara har tid att besöka ett enda.

Ligger i stadsdelen El Born

Museet har liksom de flesta museum i Sverige stängt på måndagar, men håller i övrigt öppet veckans alla dagar under kl 10-20. Adressen hittar du på Carrer de Montcada 15-23 i stadsdelen El Born. Picassomuséet sträcker sig med andra ord över fem stora byggnader.

Stadsdelen El Born är värd att besöka av många anledningar, här kan du spendera många timmar utöver ett eventuellt besök på museet. Många tilltalas av dessa kvarters bohemiska känsla med myllrande smågator, den pampiga katedralen Santa Maria del Mar och ett helt gäng mysiga kaféer, butiker och restauranger. Denna delen av Barcelona är numera känd som ett av de trendigaste kvarteren i staden.