Resor
till
Porto Montenegro

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 140–190:-
  • 1 liter vattenca 8–12:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinska
  • Folkmängdca 14 000

Resor till Porto Montenegro

Montenegros riviera visar upp sin mest exklusiva sida i kvarteren kring yachthamnen Porto Montenegro. Hit kommer besökare i lyxiga segel- och motorbåtar för att uppleva atmosfären, märkesbutikerna och restaurangerna. Vårt hotell i kategorin De Luxe ligger mitt i yachthamnen.

Att strosa i hamnen och beundra båtar i mångmiljonklassen är ett populärt gratisnöje. Längs havet och i kvarteren strax bakom ligger eleganta gågator med märkesbutiker. Du kan välja mellan många riktigt bra restauranger med inriktningar från fisk och skaldjur till italienskt, libanesiskt, asiatiskt och det lokala montenegrinska köket.

Fiskehamn och vardagsliv

Fortsätter du din promenad lite längre ändrar resmålet karaktär. Porto Montenegro är nämligen en del av den lantliga byn Tivat. Du bor i de fashionabla kvarteren men har bara tio minuters promenad till gamla Tivats fiskehamn, där omgivningarna är enklare och mer präglade av ortsbornas vardagsliv.

Stilfullt lyxhotell

Vårt femstjärniga hotell Regent Porto Montenegro ligger i själva yachthamnen med strandpromenaden och en lummig park som närmaste grannar. Få kan gissa att hotellet invigdes 2014, eftersom det har formgivits i en stil som för tankarna till klassiska lyxhotell från förr. Läs mer i hotellpresentationen nedan.

Stränder och lidobad

Den pyttelilla badstranden i Tivat duger för ett snabbt dopp i Adriatiska havet, men är annars inte mycket att göra reklam för. Finare stränder finns några kilometer norr och söder om byn, om du vill göra en utflykt. Ytterligare ett alternativ är att lösa entré till yachtklubbens eleganta lidobad med mjuka solstolar kring en 64 meter lång havsvattenpool.

Se dig om i Montenegro

Alltfler nyfikna resenärer upptäcker Montenegros natur, kultur och badstränder. Inte långt från badorterna kan du till exempel se vattenfallen i Cijevna, medeltidsstaden Kotor som är med på Unescos världsarvslista och den pittoreska lilla ön Sveti Stefan med lyxiga hotell och restauranger. Dessutom är det bara sju mil till Dubrovnik i Kroatien.

Läcker närodlad Medelhavsmat

Den lokala matkulturen är influerad av både Kroatien och Italien. Närodlade grönsaker, ofta helt ekologiska, serveras tillsammans med färsk medelhavsfisk, skaldjur, charkuterier, ostar och lufttorkad skinka av prosciuttotyp.

Restyper i Porto Montenegro

Rekommenderade hotell - Porto Montenegro

Välj bland 0 hotell