Fakta om Petrovac

 • Huvudstad

  Podgorica
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Montenegrinska
 • Folkmängd

  ca 2 000
 • Tidsskillnad

  0 timmar
 • Transfertid

  ca 1,5 h

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


1 liter vatten
ca 8:-

Pizza
ca 80:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Din restid beror på vilket flyg du väljer. Cirka 2 tim 50 min med direktflyg från Stockholm-Arlanda.

 • Resor på egen hand

  Våra resor till Petrovac går med reguljärt flyg till Tivats flygplats, vilket innebär att du kan boka din resa med flexibel reslängd.

  Vi har inga guider på resmålet men under resan når du TUI Service Center via TUI-appen, Min sida, sms eller telefon. Från två veckor före din avresa kan du ställa frågor via appen eller Min sida på webben.

 • Transfertid

  En taxiresa tar cirka 1,5 h (under högsäsong kan det ta längre tid beroende på trafik) från Tivats flygplats till Petrovac. När du bokar din resa ser du om taxi är möjligt att boka till ditt valda hotell, annars ordnar du taxi på egen hand.

  Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Petrovacs huvudstrand är 600 meter lång och består av sand blandad med klappersten. Serveringar, vattensport och uthyrning av solstolar finns.

  En knapp kilometer åt sydväst hittar du den mindre stranden Lucice i en bukt mellan gröna kullar, även den med solstolsuthyrning och en restaurang.

  Följer du en gångstig ytterligare en bit över nästa kulle, kommer du till den fyra kilometer långa stranden Buljarice, som är ännu mer lantligt belägen och har serveringar och solstolar att hyra.

 • Upplev mer

  Lokala arrangörer erbjuder dyk- och fiskeutflykter samt vattensporter som parasailing och vattenskidåkning. I närbelägna Budva ordnas många konserter, teaterföreställningar och andra kulturevenemang under högsäsongen, se sajten www.budva.travel/en.

  Fina närbelägna utflyktsmål är medeltidsstaden Kotor och den pittoreska lilla ön Sveti Stefan med bro från fastlandet och en mängd månghundraåriga hus som byggts om till lyxiga hotell och privatbostäder. Även Dubrovnik i Kroatien ligger inom räckhåll för en dagsutflykt, det är bara drygt tio mil dit.

 • Boka hyrbil

  Reser du till Petrovac kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar genom oss.
  Så här bokar du hyrbil i Montenegro »

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Från Tivats flygplats till Petrovac 39 km. Från Petrovac till Sveti Stefan 9 km, Becici 14 km, Budva 18 km, Porto Montenegro 42 km, huvudstaden Podgorica 62 km och Dubrovnik (Kroatien) 110 km.

  Kommunikationer
  Linjebussar till Budva (via Sveti Stefan och Becici) går från tidig morgon till midnatt, en gång i timmen under högtrafik, annars varannan timme. Taxi till grannorterna har fasta priser vid förbeställning, tar du en taxi på gatan rekommenderas att göra upp om priset i förväg.

 • Resa med barn

  Petrovac är till största delen barnvänligt, med många bilfria promenadstråk. Stränderna är inte särskilt långgrunda och stora vågor förekommer, så små barn bör övervakas. Staden ligger bland kullar, så om man vill gå till de övre delarna eller bortre badstränderna får man räkna med backar. Inga kommunala lekplatser. Blöjor och barnmat säljs i flera supermarkets.

 • Restauranger och nöjen

  I Petrovac finns ett tjugotal restauranger och ett tiotal barer och caféer. De flesta ligger nära strandpromenaden eller direkt vid de tre stränderna. du kan välja mellan inriktningar från fisk och skaldjur till lokala specialiteter, italienskt, internationellt och fast food.

  Utbudet av kvällsnöjen begränsar sig till musikunderhållning på några av barerna ibland. Betydligt mer att välja på finns i Budva 18 kilometer bort, där beach clubs och utomhusdiskotek är igång fram till klockan ett på natten. En bit ut på landet finns klubbar som håller öppet ännu längre. Mest känd av dem är Top Hill, som ligger på en bergstopp ovanför Budva (ca 21 km från Petrovac) och oftast inte stänger förrän fem eller sex på morgonen.

 • Shopping

  I Petrovac beränsar sig shoppingutbudet till småbutiker och marknadsstånd som säljer kläder, solglasögon, smycken och souvenirer.
  Lite mer att välja mellan finns i grannorten Budva, bland annat ett mindre shoppingcenter som heter TQ Plaza. För ett ännu större utbud, gör en utflykt till det stora shoppingcentret Delta City i Montenegros huvudstad Podgorica, dit det är 62 km.

 • Prisnivå

  I butik: 1 liter vatten ca 8:-, läsk (33 cl) ca 8:-.
  På restaurang: öl (50 cl) ca 20:-, enkel lunch ca 100:-, enkel middag ca 140:-, pizza ca 80:-.

 • Invånarantal

  Petrovac har cirka 2 000 bofasta invånare, ett antal som dock mångdubblas under turistsäsongen.

 • Adapter

  220 V. Adapter behövs inte.

 • Turistskatt

  En lokal turistskatt betalas per vuxen och barn samt per natt direkt till hotellet:

  Vuxna: Ca 1,50 euro
  Barn 12-18 år: Ca 1 euro
  Barn upp till 12 år: Ca 0,50 euro

 • Resa med rörelsehinder

  I Petrovac är det till största delen lätt att ta sig fram, med många bilfria promenadstråk. Staden ligger bland kullar, så om man vill gå till de övre delarna eller bortre badstränderna får man räkna med backar.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Montenegro har euro som valuta. I Petrovac finns växlingskontor och uttagsautomater.

  Turistskatt
  En lokal turistskatt på 1,50 euro per vuxen och natt betalas direkt till hotellet.