/Playa del Carmen

Xcaret, parken som har allt!

av Ida Friberg, Team Manager, Mexico

Parken Xcaret ligger strax utanför Playa del Carmen och bjuder in till en heldag med aktiviteter.

I denna enorma park vandrar du runt på egen hand och lägger upp dagen efter eget tycke och smak. Jag kan nästan garantera att alla hittar något som passar. Du kan bland annat se på djur: färglada papegojor, flamingos, krokodiler, delfiner, stingrockor, sköldpaddor, fiskar, listan kan göras oändlig.

Ta med badkläder och simma och snorkla i deras underjordiska floder, en upplevelse utöver det vanliga. I parken finns också flera bra restauranger som serverar fräsch mat hela dagen. Sa jag att det var buffet? Kom hungrig! Efter maten kan du slappna av på stranden eller inta någon av de många hängmattorna för en siesta.

Utöver allt detta har de byggt parken i olika avdelningar, du kan exempelvis vandra in i en uppbyggd mayaby, en typisk Mexikansk kyrkogård, ett fjärilshus och mycket, mycket mer.

Varje kväll kl 18.00 annordnas en mycket populär show där man får en inblick i den mexikanska kulturen. Ljud, ljus och färger i oändlighet. Svårslaget!

Parken kan inte helt beskrivas med ord, du måste upptäcka den!

Vägvisare vid havskanten. Vägvisare vid havskanten.

Flamingos. Flamingos.

Papegojor. Papegojor.

Ta dagen som den kommer, den perfekta platsen för en siesta? Ta dagen som den kommer, den perfekta platsen för en siesta?

Redo för kvällsshowen! Redo för kvällsshowen!