/Playa del Carmen

Rolig shopping i Playa del Carmen

av Lin Kraft, TUI, Stockholm.

I Mexico finns det gott om bra shopping. Färgstarka tyger och inredningsdetaljer, cowboy boots eller en hängmatta - ett måste för lata dagar hemma.

Du kan både handla i mindre butiker och i shoppingcenter. Jag gillar bäst att strosa omkring på huvudgatan i Playa del Carmen, 5th Avenue. Här ligger mängder med butiker vägg i vägg och här gjorde jag också fynden du kan se på bilderna.

Shoppingtips 1: ett par snygga cowboy boots passar alltid bra till jeans oavsett modetrend. Shoppingtips 1: ett par snygga cowboy boots passar alltid bra till jeans oavsett modetrend.

Tips 2: det är prisvärt med lädervaror - det här bältet fyndade jag för cirka 60:-. Tips 2: det är prisvärt med lädervaror - det här bältet fyndade jag för cirka 60:-.

Tips 3: lämna lite extra utrymme för en hängmatta i resväskan. Du kommer garanterat träffa många hängmatteförsäljare i Mexico. Se efter noga hur många trådar som används för varje ögla - ju tätare, desto slitstarkare. Visserligen lite dyrare, men bättre om du vill att den skall hålla mer än en gång... Tips 3: lämna lite extra utrymme för en hängmatta i resväskan. Du kommer garanterat träffa många hängmatteförsäljare i Mexico. Se efter noga hur många trådar som används för varje ögla - ju tätare, desto slitstarkare. Visserligen lite dyrare, men bättre om du vill att den skall hålla mer än en gång...