/Playa del Carmen

Jungle Maya: en spännande dag i djungeln

av Rasmus Lindbacke, Guide, Playa del Carmen

Du kan göra massor utav häftiga utflykter här i Mexiko. En av mina personliga favoriter är Jungle Maya!

Man beger sig ut i djungeln och är med om olika spännande aktiviteter, bland annat firar du dig ned i en cenote, en underjordisk grotta fyld med kalkrikt färskvatten. Enligt de gamla mayaindianerna så var cenotegrottorna ingångar till underjorden och dödsriket, Xibalba. Därför är det viktigt att du i samband med utflykten också får träffa en häxdoktor som ser till att du inte av misstag får med dig onda andar därifrån.

Under dagen får du också pröva på att susa fram över djungeln i så kallade zip-lines, eller helt enkelt linbanor. Du får snorkla i en annan cenote tillsammans med en mexikansk guide som berättar om hur grottorna en gång blev till och varför fladdermössen är grottornas viktigaste djur.

Här ser ni mig, tjugo meter under markytan med ett leende på läpparna! Här ser ni mig, tjugo meter under markytan med ett leende på läpparna!

Cermonin där häxdoktorn, även kallad shamanen, ser till att ingen får med sig onda andar eller andra otrevligheter ifrån Xibalba. Cermonin där häxdoktorn, även kallad shamanen, ser till att ingen får med sig onda andar eller andra otrevligheter ifrån Xibalba.

Jag än en gång, denna gång dryga tjugo meter över markytan! Jag än en gång, denna gång dryga tjugo meter över markytan!