/Playa del Carmen

Holbox - paradisön mellan två hav

av Rasmus Lindbacke, Guide, Playa del Carmen

Cirka tre timmar norr om Playa del Carmen hittar vi ön Holbox, precis där den Mexikanska Golfen möter det turkosa Karibiska havet.

Tidigare har det varit krångligt att ta sig dit utan en eller ett par övernattningar, men i vinter ordnar vi en endagsutflykt till ön. Den inkluderar transport, både med buss och båt, samt en mysig lunch precis vid strandkanten. Det är heller inte bara Holbox du får se, vi stannar också snabbt till vid ön Isla Pasión, där både flamingos och fregatter häckar. Du får till och med möjlighet att simma i en öppen cenote, en naturlig pool mitt i djungeln!

På Holbox finns knappt några bilar eller motorcyklar, i stället tar man sig runt med hjälp av golfbilar. På utflykten kan du själv köra omkring på ön i en sådan. Det var för mig personligen dagens höjdpunkt!

En sista sak, kom ihåg att X:et i Holbox uttalas som K:et i kikare eller som Tj i tjena. Uttalar man det som KS är man en lika uppenbar turist som Stig Helmer!

En vacker solnedgång vid en av öns hamnar. Den kan beskådas tillsammans med pelikanerna som här ses sittandes på pålar. En vacker solnedgång vid en av öns hamnar. Den kan beskådas tillsammans med pelikanerna som här ses sittandes på pålar.

Utsikten från restaurangen där man äter lunch. Utsikten från restaurangen där man äter lunch.

Ett fågelskådartorn på den lilla ön Isla Pasión som även den besöks under dagen. Ett fågelskådartorn på den lilla ön Isla Pasión som även den besöks under dagen.