/Isla de Holbox

Kombinerad resa till Isla de Holbox

av Johan, Guide Online, Mexico

Isla de Holbox är en liten ö i Mexikanska golfen, norr om Cancun. Av alla resmål jag har besökt är detta en av de mest avslappnande. Samtliga hotell på ön är väldigt unika och ofta färgglada. Gatorna består av sand istället för asfalt, det finns inga kala hotellkorridorer, och det är aldrig långt till en drink och en hängmatta. En äkta semesterkänsla!

Samtidigt är Mexico ett alldeles för häftigt land för att missa turistlivet och sevärdheterna i de mer kända orterna Cancun och Playa del Carmen. Därför vill jag rekommendera en kombinerad semester på två hotell: börja med en lugn vecka på Holbox och fortsätt med en vecka i någon av turistorterna. Varför inte ett av de större hotellresorten, som på Holbox helt lyser med sin frånvaro?

Själva ön Holbox är väldigt långsmal och består av en liten hamnort med vatten på två sidor, och en väldigt lång djungelsträcka. Hotellen är centrerade till orten.

Oavsett om du väljer att stanna hela eller delar av semestern på Isla de Holbox finns här också en hel del att upptäcka. En del utflykter som går från Holbox går inte att hitta på andra platser i Mexico. Åk till exempel på flamingospaning, en örundtur eller fisketurer. Och vill du finns även en heldags shoppingtur till Cancun.

Avslutningsvis kommer du att hitta flera mysiga restauranger på Holbox. Små, lokala restauranger med fisk som öns mest populära mat. Besök till exempel Pizzeria Edelyn vid det lilla torget i centrum, som marknadsför sig själva som en pizza- och fiskrestaurang.

På Holbox är samtliga hotell små, mysiga och väldigt unika. Ön måste upplevas! På Holbox är samtliga hotell små, mysiga och väldigt unika. Ön måste upplevas!