Fakta om Isla de Holbox

 • Huvudstad

  Mexico City
 • Valuta

  Mexikansk peso (MXN)
 • Språk

  Spanska
 • Folkmängd

  ca 2 000
 • Tidsskillnad

  -7 timmar
 • Transfertid

  ca 2 tim 30 min

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Enkel middag
ca 120:-

1 liter vatten
ca 7:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Vintersäsong: charterflyg nonstop, cirka 12 tim 20 min på utresan och 10 tim 05 min på hemresan. Tid beräknad från/till Stockholm-Arlanda.
  Sommarsäsong: reguljärflyg med en eller flera mellanlandningar, total restid kan variera mellan 15 och 20 timmar.

 • Transfertid

  Beräknad transfertid från flygplatsen i Cancun cirka 2,5 timmar, inklusive båtresa (ca 25 min) och viss väntetid vid färjeläget. På Isla de Holbox hämtas du med golfbil och körs till ditt hotell.

  Reser du under sommarhalvåret erbjuds Isla de Holbox som andra veckan i en tvåveckors kombination med något annat resmål i Mexico. Transporten till Isla de Holbox ingår då i resans pris och transfertiden beror på vilket annat resmål du valt. Övernattning första och sista natten kan ske på fastlandet p.g.a. sent ankommande flyg eller tidigt avgående flyg.

  När du gör en bokning ser du alternativen som finns tillgängliga. Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Finkorniga, långa, långgrunda, naturliga sandstränder med mycket snäckskal. Hela Isla de Holbox är skyddat område och därför får alger och sjögräs som kommer upp på stranden inte tas bort. På vissa delar av stranden får golfbilar köra.

  På grund av havsvattenströmmar under vissa tider på året kan tång och sjögräs förekomma, tidvis kan även vattnet uppfattas som grumligt.

 • Upplev mer

  På stranden kan man hyra stand up paddle board (SUP). Det är populärt att utforska ön genom att hyra cykel, golfbil eller kajak.

  Isla de Holbox passar dig som söker en genuin ort som inte enbart är till för turister och som klarar dig utan guider på plats. Avkoppling, långa strandpromenader, sol och bad samt härliga middagar på lokala restauranger är det man främst ägnar sig åt på ön. Många lösspringande hundar på ön som dock inte är vilda utan ägs av lokalbefolkningen.

  Familjen Escalante från Isla de Holbox har nu i nästan 20 år producerat sin egen alldeles fantastiskt goda glass, Maresa Ice cream, som du inte kan åka ifrån ön utan att ha smakat. Glassen säljs i bägare i butik.

  Under sommarmånaderna brukar världens största fiskart, valhajen, som kan bli upp till 12 meter lång, hålla till utanför Isla de Holbox. Utflykter då du kan simma eller snorkla med valhajarna arrangeras från ungefär mitten av maj till mitten av september.

  Ön ligger vid Mexikanska golfen och under vinterhalvåret kan det dra in ganska starka nordanvindar över ön.

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Från flygplatsen i Cancún till Chiquila ca 170 km.

  Kommunikationer
  Mellan Chiquila och Isla Holbox går färjor flera gånger dagligen, färjan tar ca 30 min.

  Det går inte att ta sig runt hela Isla de Holbox då ca 6 km av ön består av ogenomtränglig djungel.

  Inga allmänna kommunikationer finns på ön. Inga riktiga vägar finns på ön utan här kör man i sanden som plattas till allteftersom man kör på den. Golfbilar finns på Isla de Holbox och fungerar som taxi. Enklast är det att hyra cykel eller egen golfbil, ca 80:-/timmen, 400:-/12 timmar eller 500:-/dygnet.

 • Resa med barn

  Stränderna är långgrunda men det finns inga badvakter. En lekplats finns på torget inne i centrum. Det är stora nivåskillnader och det kan därmed vara svårt att köra barnvagn då gatorna består av sand.

 • Restauranger och nöjen

  Det är en väldigt liten by men den lever upp mer under kvällstid än på dagen. Här finns flera bra restauranger, framförallt är fisk och skaldjur underbart goda här. Nattlivet är dock väldigt begränsat.

 • Prisnivå

  I butik: 1 liter vatten ca 7:-, läsk (33 cl) ca 5:-.
  På restaurang: öl (50 cl) ca 20:-, enkel lunch ca 60:-, enkel middag ca 120:-.

 • Invånarantal

  Bofasta: ca 2 000 personer.

 • Adapter

  110 V, adapter behövs.

 • Resa med rörelsehinder

  Det finns inga riktiga vägar på Isla de Holbox utan gatorna består av sand som plattas till allteftersom man kör på dem med golfbilar. Nivåskillnaderna varierar mycket.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  Miljöavgift
  Enligt lag måste alla hotellgäster på Mayarivieran betala en Environmental Sanitation Fee på cirka 15:- per dygn och hotellrum. Du betalar avgiften direkt till hotellet när du checkar in.

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Mexikansk peso (MXN). Amerikanska Dollar (USD) accepteras på många, men inte alla platser.

  På Isla Holbox är det möjligt att växla på några hotell och numera finns det även två uttagsautomater. Euro kan växlas på plats. Dock finns det inga banker eller växlingskontor på ön. Kontanter rekommenderas att ta med sig då uttagsautomaterna ofta kan ta slut på pengar eller vara ur funktion.

  Kreditkort accepteras på vissa platser, men långt ifrån överallt. På vissa ställen läggs en avgift på vid betalning med kreditkort. VISA, MasterCard och American Express är de vanligaste korten som accepteras.

  Internet
  Internetuppkopplingen är ofta långsammare än vi är vana vid hemifrån. Kortare avbrott samt avbrott på några timmar är vanligt förekommande. Många hotell tillåter inte heller att man kopplar upp sig mot VPN eller liknande, då deras uppkopplingar är spärrade för denna typ av trafik.

  E-cigaretter
  I Mexico är det olagligt att sälja all form av e-cigaretter samt att ta med sig e-cigaretter in i landet.

  Påsk
  Mellan 22/325/4 firas påsk i Mexico och framförallt på Isla de Holbox, detta kan innebära många människor, hög musik och fest runt torget till tidigt på morgonen.