/Mexico

Upplev paradiset - Isla de Holbox

av Ida Friberg, Team Manager, Mexico

Ta chansen att uppleva paradiset, om så för en dag.

För dig som inte har hört talat om Isla de Holbox är det dags att lägga namnet på minnet. Denna ö är minst sagt min bild av paradiset. Den är långsmal och har inga asfalterade gator. Här finns knappt några bilar utan man kör i stället runt i golfbilar. Vill du ta dig in till centrum kan du fånga en av de gulmålade golfbilarna märkta med taxi.

För att passa in på ön bör du lämna armbandsuret hemma och förbereda dig på stressfaktor noll. Gemenskap och avkoppling sammanfattar ön för mig.

Har du inte bokat en vecka här kan du ändå se ön på vår dagstur. I mitt tycke en av de bästa dagsturer vi erbjuder, allt är bara fantastiskt. Du får transport från ditt hotell med guide på bussen och åka båt för fågelskådning. Tro mig, jag är inte fågelintresserad i grunden, men denna upplevelse var oslagbar. På dagsturen får du senare en guidad tur med golfbilar runt på ön och tid på egen hand. När jag var på denna tur fick vi lov att köra golfbilarna själva. En upplevelse i sig, i alla fall för de andra som satt med i min golfbil...

Fartfylld guidning i golfbilar runt Isla de Holbox. Fartfylld guidning i golfbilar runt Isla de Holbox.

Vackert. Vackert.

På dagsturen besöker man även denna cenote på grannön. På dagsturen besöker man även denna cenote på grannön.