Fakta om Mexico

  • Huvudstad

    Mexico City
  • Valuta

    Mexikansk peso (MXN)
  • Språk

    Spanska
  • Folkmängd

    127 500 000
  • Tidsskillnad

    -7 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 55:-

1 liter vatten
ca 7:-

Prisexempel från Playa del Carmen

Bra att veta

  • Tidsskillnad

    När Sverige har sommartid är tidsskillnaden -7 timmar. När Sverige har normaltid är tidsskillnaden -6 timmar.

  • Visste du att...

    Tequila, landets nationaldryck, utvinns ur den kaktusliknande växten agave.

    Mayafolket, en av världens mest högstående kulturer, hade redan på 1500-talet f Kr en mycket utvecklad kunskap om astronomi och matematik.

    Chili är en mycket vanlig ingrediens i det mexikanska köket. Den starkaste sorten heter habanero och kallades av mayafolket "den gråtande tungan".

  • Pass och visum

    Ambassadens Tel 08-511 614 18. Nordiska medborgare behöver ej visum. Vi rekommenderar att passet är giltigt i minst 6 månader vid hemresan. För mer information angående passregler se Mexikos ambassads hemsida.

    Kompletterande uppgifter krävs för resor över amerikanskt luftrum. Detta fyller du som reser med TUIs charterflyg i på Min sida. Vi rekommenderar att du fyller i uppgifterna senast 8 dagar före avresa. Vid bokning mindre än 8 dagar före avresa ber vi dig fylla i uppgifterna så snart du får din bokningsbekräftelse. Obs! Reser du med flygbolaget Condor, så ska dessa uppgifter fyllas i senast 45 dagar innan avresa. Du som reser med reguljärflyg fyller i uppgifterna på ditt flygbolags hemsida.

    Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i USA, eller kombinerar er resa med en vistelse i USA, så krävs en ESTA-ansökan. Vi rekommenderar dig att söka via den officiella ESTA-sidan.

    Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i Kanada, eller kombinerar er resa med en vistelse i Kanada, så krävs en eTA-ansökan. Mer information om eTA finner du via den officiella eTA-sidan.