Fakta om Mexico

 • Huvudstad

  Mexico City
 • Valuta

  Mexikansk peso (MXN)
 • Språk

  Spanska
 • Folkmängd

  127 500 000
 • Tidsskillnad

  -7 timmar

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 55:-

1 liter vatten
ca 7:-

Prisexempel från Playa del Carmen

Bra att veta

 • Tidsskillnad

  När Sverige har sommartid är tidsskillnaden -7 timmar. När Sverige har normaltid är tidsskillnaden -6 timmar.

 • Visste du att...

  Tequila, landets nationaldryck, utvinns ur den kaktusliknande växten agave.

  Mayafolket, en av världens mest högstående kulturer, hade redan på 1500-talet f Kr en mycket utvecklad kunskap om astronomi och matematik.

  Chili är en mycket vanlig ingrediens i det mexikanska köket. Den starkaste sorten heter habanero och kallades av mayafolket "den gråtande tungan".

 • Pass och visum

  Ambassadens Tel 08-511 614 18. Nordiska medborgare behöver ej visum. Vi rekommenderar att passet är giltigt i minst 6 månader vid hemresan. För mer information angående passregler se Mexikos ambassads hemsida.

  Mexico rekommenderar alla resenärer att göra en tulldeklaration online senast 30 dagar innan avresa. Tulldeklarationen ska skrivas ut hemma och medtas på resan. Om du inte kan göra tulldeklarationen innan avresa så kommer det fortfarande att finnas möjlighet på plats vid ankomsten, men det underlättar om du gjort det i förväg. Om du har med dig mer än 10.000 amerikanska dollar (USD), eller motsvarande i mexikanska pesos (MXN), så behöver du dessutom göra en deklaration av kontanter.

  Kompletterande uppgifter krävs för resor över amerikanskt luftrum. Detta fyller du som reser med TUIs charterflyg i på Min sida. Vi rekommenderar att du fyller i uppgifterna senast 8 dagar före avresa. Vid bokning mindre än 8 dagar före avresa ber vi dig fylla i uppgifterna så snart du får din bokningsbekräftelse. Obs! Reser du med flygbolaget Condor, så ska dessa uppgifter fyllas i senast 45 dagar innan avresa. Du som reser med reguljärflyg fyller i uppgifterna på ditt flygbolags hemsida.

  Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i USA, eller kombinerar er resa med en vistelse i USA, så krävs en ESTA-ansökan. Vi rekommenderar dig att söka via den officiella ESTA-sidan.

  Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i Kanada, eller kombinerar er resa med en vistelse i Kanada, så krävs en eTA-ansökan. Mer information om eTA finner du via den officiella eTA-sidan.

  cancunairport.com kan du se vilken terminal du anländer till.