Fakta om Mexico

 • Huvudstad

  Mexico City
 • Valuta

  Mexikansk peso (MXN)
 • Språk

  Spanska
 • Folkmängd

  127 500 000
 • Tidsskillnad

  -7 timmar

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 55:-

1 liter vatten
ca 7:-

Prisexempel från Playa del Carmen

Bra att veta

 • Tidsskillnad

  När Sverige har sommartid är tidsskillnaden -7 timmar. När Sverige har normaltid är tidsskillnaden -6 timmar.

 • Visste du att...

  Tequila, landets nationaldryck, utvinns ur den kaktusliknande växten agave.

  Mayafolket, en av världens mest högstående kulturer, hade redan på 1500-talet f Kr en mycket utvecklad kunskap om astronomi och matematik.

  Chili är en mycket vanlig ingrediens i det mexikanska köket. Den starkaste sorten heter habanero och kallades av mayafolket "den gråtande tungan".

 • Pass och visum

  Ambassadens Tel 08-511 614 18. Nordiska medborgare behöver ej visum. Vi rekommenderar att passet är giltigt i minst 6 månader vid hemresan. För mer information angående passregler se Mexikos ambassads hemsida.

  Kompletterande uppgifter krävs för resor över amerikanskt luftrum. Detta fyller du som reser med TUIs charterflyg i på Min sida. Vi rekommenderar att du fyller i uppgifterna senast 8 dagar före avresa. Vid bokning mindre än 8 dagar före avresa ber vi dig fylla i uppgifterna så snart du får din bokningsbekräftelse. Obs! Reser du med flygbolaget Condor, så ska dessa uppgifter fyllas i senast 45 dagar innan avresa. Du som reser med reguljärflyg fyller i uppgifterna på ditt flygbolags hemsida.

  Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i USA, eller kombinerar er resa med en vistelse i USA, så krävs en ESTA-ansökan. Vi rekommenderar dig att söka via den officiella ESTA-sidan.

  Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i Kanada, eller kombinerar er resa med en vistelse i Kanada, så krävs en eTA-ansökan. Mer information om eTA finner du via den officiella eTA-sidan.