/Mauritius

Port Louis - gammalt och nytt i huvudstaden

av Marie, TUI

Port Louis är Mauritius största stad med cirka 200 000 invånare. Även om här inte finns en massa sevärdheter är den värd ett besök! Staden är en härlig blandning (precis som allt annat på Mauritius) av människor, gammalt och nytt.

Här finns en stor marknad där en del består av mat, grönsaker och frukt och den andra av kläder och prylar. Den är öppen alla dagar, men bara halva dagen (fm) på söndagar. Marknaden i Port Louis är lite mer turistig och dyrare än andra marknader på ön - så här gäller det att pruta. Tips från guiden: pruta 30-40 procent!

Vid vattnet ligger det moderna Caudan Waterfront, stort shoppingcenter med restauranger, caféer och butiker.

Du åker enklast hit med någon av våra utflykter eller genom att hyra en taxi - de har ofta fasta rutter med olika utflykte till fasta priser och det fungerar riktigt bra, hotellet hjälper till! Det går att hyra bil men det är dåligt skyltat och vägarna (förutom nya motorvägen) är inte jättebra.
På TEMAs rundresa bor man till och med ett par nätter i Port Louis: http://www.temaresor.se/Resor/Afrika/Mauritius/Mauritius-runt/

Utsikt över Port Louis från borgen ovanför staden. Utsikt över Port Louis från borgen ovanför staden.

Den traditionella marknaden är en färgglad blandning av det mesta du kan tänka dig! Den traditionella marknaden är en färgglad blandning av det mesta du kan tänka dig!

Kommersen fortsätter utomhus i värmen :) Kommersen fortsätter utomhus i värmen :)

Caudan Waterfront ligger tvärs över gatan från marknaden. Här hittar du hantverk till bra priser, alla möjliga affärer och "food court" med olika restauranger. Caudan Waterfront ligger tvärs över gatan från marknaden. Här hittar du hantverk till bra priser, alla möjliga affärer och "food court" med olika restauranger.

Färgglatt på Caudan Waterfront. Färgglatt på Caudan Waterfront.