/Mauritius

L'Aventure du Sucre - museum och fin presentbutik

av Marie , TUI.

Vill du veta mer om sockerrörets - och Mauritius - historia så hittar du allt här på L’Aventure du Sucre. Den före detta fabriken hyser nu ett ambitiöst museum. Socker är inte längre den viktigaste näringen (nummer tre efter turism och textil) men har haft en enorm betydelse för landet och hur det ser ut i dag.

Här finns också en restaurang och en riktigt fin butik med rom, socker av alla sorter, te med mycket mera. Här hittar du mycket fina presentförpackningar - kanske något till hundvakten :)

L'Aventure du Sucre ligger en liten bit utanför huvudstaden Port Louis. Vi kommer ha utflykter hit men det går också att ordna en taxi via hotellet. De kör fasta rutter till olika sevärdheter under en halv eller hel dag - taxichaufförerna pratar bra engelska och är oftast bra guider.

En lektion i att skörda sockerrör :) Det finns 15 olika sorter på ön och i stort sett alla vägar kantas av sockerrörsodlingar. En lektion i att skörda sockerrör :) Det finns 15 olika sorter på ön och i stort sett alla vägar kantas av sockerrörsodlingar.

I butiken hittar du fina presenter. I butiken hittar du fina presenter.

En lektion i att göra drinkar med rom och socker, se recept nedan. En lektion i att göra drinkar med rom och socker, se recept nedan.

Receptet. Receptet.

Socker på längden och tvären. Socker på längden och tvären.