Fakta om Haa Dhaalu atoll

 • Huvudstad

  Malé
 • Valuta

  Rufiyaa (MVR)
 • Språk

  Divehi
 • Folkmängd

  ca 2 000
 • Tidsskillnad

  +4 timmar
 • Transfertid

  ca 1 tim

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Enkel middag
ca 225:-

1,5 liter vatten
ca 50:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Din restid beror på vilket flyg du väljer. Cirka 13 tim från Stockholm-Arlanda inklusive mellanlandning i Doha.

 • Transfertid

  Transfer till Haa Dhaalu atoll ingår. Cirka 45 min med inrikesflyg från flygplatsön Male till flygplatsen på ön Hanimadhoo. Därifrån bil cirka 15 minuter till The Barefoot Eco Hotel.

  Observera att många timmars väntan kan uppstå till och från hotellen beroende på flygtidtabellerna. Vid eventuella flygförseningar eller på grund av väder och vind kan ditt transportmedel vid enstaka tillfällen ändras och/eller övernattning på en annan ö bli nödvändig.

  Bagage
  Observera att bagagevikten på inrikesflyg får vara max 20 kg. Vid övervikt kan det ordnas i mån av plats och med separat transport, då debiteras du ca 2 USD/kg.

  Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Alla öar i Maldiverna har korallstränder, badskor rekommenderas. Vid ebb är det ofta lågt vattenstånd, annars idealiskt för simning, surfing och vattenskidor. Nakenbad och topless är inte tillåtet. Solen är mycket stark, använd solskydd med mycket hög skyddsfaktor.

  The Barefoot Eco Hotel har en privat strand med vattensporter.

 • Upplev mer

  Snorkel- och dykutrustning finns att hyra på alla våra öar. Dykkurser anordnas för nybörjare och avancerade dykare. Det finns cyklar och kajaker att låna.

  The Barefoot Eco Hotel har ett eget center för miljö- och naturvård där marinbiologer bedriver forskning om ekosystemet. Du kan delta i så kallade ”open lab sessions” och guidade utflykter som fisketurer, snorkling och andra sätt att se och lära sig mer om det marina livet.

  Kontakta receptionen för information om utflyktsprogram och aktiviteter. Utflykterna arrangeras av respektive hotell och bokas och betalas direkt till hotellet.

 • Restauranger och nöjen

  På The Barefoot Eco Hotel finns restaurang men alkohol är inte tillåtet på ön. Du kan ta dig ut till den flytande baren Black Pearl som ligger i lagunen. (Boka i receptionen.)

 • Prisnivå

  I butik: 1,5 liter vatten ca 50:-, läsk (33 cl) ca 40:-.
  På restaurang: öl (50 cl) ca 45:-, enkel lunch ca 190:-, enkel middag ca 225:-.

 • Invånarantal

  Ön Hanimadhoo har cirka 2000 invånare.

 • Adapter

  220 V. Stickkontakter av engelsk typ, adapter behövs.

 • Resa med rörelsehinder

  Transfer med båt/sjöflygplan kan upplevas som något besvärlig, kontrollera om det är möjligt att medföra rullstol innan avresa. De flesta atollerna består helt av sand och det kan upplevas som svårt att ta sig fram.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Maldivisk rufiyaa (MVR).
  Lokal valuta behövs i regel bara vid besök i huvudstaden Male', på öarna sker betalning med kreditkort eller i EUR och USD. Ingen uttagsautomat finns på hotellet. Resecheckar accepteras inte.

  Övrigt
  Det är förbjudet att införa alkoholhaltiga drycker (konfiskeras vid ankomst).

  Alkohol är inte tillåtet och serveras inte på hela ön utan endast på The Barefoot Eco Resorts bar-båt som har begränsat antal platser.

  Tropiskt ekosystem/väder gör att insekter och små ödlor är vanligt förekommande, ibland även inne på rummen.

  Det kan uppstå förseningar när bagaget ska transporteras från huvudflygplatsen till ön. Det kan bero på flygförseningar, väderförhållande m.m. Ditt baggage kan då anlända sent på natten eller morgonen efter ankomst.