Fakta om Baa Atoll

 • Huvudstad

  Male'
 • Valuta

  Rufiyaa (MVR)
 • Språk

  Divehi
 • Folkmängd

  Ca 420 000
 • Tidsskillnad

  + 4 timmar
 • Flygtid

  Ca 13 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Läsk (33 cl)
Ca 25:-

Sallad
Ca 95:-

Buffémiddag
Ca 290:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Cirka 13 timmar från Stockholm-Arlanda inklusive mellanlandning i Doha.

 • Transfertid

  Transfer till Baa Atoll ingår och den effektiva tiden är cirka 35 minuter, men väntetider tillkommer och gör att den totala tiden ofta kan bli flera timmar efter att du landat på den internationella flygplatsen Velana.

  Där blir du mött av personal från hotellet som visar vägen till inrikesflyget du ska fortsätta med. Under väntetiden får du tillgång till en lounge med fri WiFi och förfriskningar. Flyget tar dig sedan på cirka 25 min till flygplatsen på ön Dharavaandhoo. Därifrån körs du i hotellets egen snabbgående motorbåt till din hotellö på cirka 10 minuter.

  Vid eventuella flygförseningar eller på grund av väder och vind kan ditt transportmedel vid enstaka tillfällen ändras och/eller övernattning på en annan ö bli nödvändig.

  Bagage
  På inrikesflyget får ditt incheckade bagage väga högst 20 kg, vid övervikt tar flygbolaget ut en avgift på 5 USD per kg.

 • Sol och bad

  Alla hotellöar i Maldiverna har vita stränder av korallsand och omges av korallrev som bildar grundare laguner där vattnet är turkosfärgat och idealiskt för bad, snorkling och vattensport. Nakenbad och topless är inte tillåtet. Solen är mycket stark, så se till att skydda dig väl med tunna kläder och solhatt eller solskydd med hög skyddsfaktor.

 • Upplev mer

  Snorkel- och dykutrustning finns att hyra på alla hotellöar i Maldiverna. Sportdykarkurser erbjuds för både nybörjare och dig som redan har certifikat. Även andra vattensporter finns.

  Kontakta hotellets reception för information om utflyktsprogram och aktiviteter. Utflykterna arrangeras av hotellet och betalas på plats. Exempel på utflykter är båtturer till andra öar eller snorkling-, fiske- och solnedgångsturer med möjlighet att se delfiner om man har tur.

  För dig som har bokat ett All Inclusive-paket på hotell Kihaa Maldives ingår utflykten Solnedgångskryssning (en tur per person och vistelse).

 • Resa med barn

  Maldivernas hotellöar är mycket barnvänliga. Transporten dit med båt och/eller flygplan – oftast inklusive långa väntetider – kan dock upplevas som besvärlig om man reser med mindre barn.

 • Prisnivå

  Vatten på flaska ca 35:-, läsk (33 cl) ca 25:-, öl (33 cl) ca 35:- och en flaska importerat rödvin från 200:-.

  Hamburgare ca 130:-, sallad ca 95:-, smörgås ca 65:-, middagsbuffé ca 290:- och hummermiddag ca 800:-.

 • Invånarantal

  Det finns inga bofasta på hotellöarna. Hela landet Maldiverna har ca 420 000 invånare.

 • Resa med rörelsehinder

  Den jämförelsevis besvärliga transfern med inrikesflyg och motorbåt gör resan mindre lämplig för dig som har större rörelsehinder. På själva hotellön är det inte omöjligt att ta sig runt med rollator eller rullstol, men man måste vara medveten att underlaget på många ställen är sand som man sjunker ner i.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med funktionshinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Maldivisk rufiyaa (MVR). Lokal valuta behövs i regel bara vid besök i huvudstaden Male', på öarna sker betalning med kreditkort eller i EUR och USD. Resecheckar accepteras inte.

  Observera
  Det är förbjudet att införa alkoholhaltiga drycker (konfiskeras vid ankomst). Vin, öl och sprit serveras på hotellöarna, dock inte på Male.

  Tropiskt ekosystem/väder gör att insekter och små ödlor är vanligt förekommande, ibland även inne på rummen.

  Det kan uppstå förseningar när bagaget ska transporteras från flygplatsen till ön. Det kan bero på flygförseningar, väderförhållanden m m. Ditt bagage kan då anlända sent på natten eller morgonen efter ankomst.