Fakta om Ari Atoll

 • Huvudstad

  Malé
 • Valuta

  Rufiyaa (MVR)
 • Språk

  Divehi
 • Folkmängd

  Ca 420 000
 • Tidsskillnad

  +4 timmar
 • Transfertid

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 130:-

1 liter vatten
ca 35:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Transfertid

  Transfer till Ari Atoll ingår och sker med inrikesflyg, båt eller sjöflygplan från flygplatsön på Male´. Läs mer under Viktig information på respektive hotellsida.

  Observera att många timmars väntan kan uppstå till och från hotellen beroende på båt-/flygtidtabellerna. Transfern med båt och sjöflygplan kan på grund av väder och vind vara guppig och skakig och kräver gott hälsotillstånd och god rörlighet. Vid eventuella flygförseningar eller på grund av väder och vind kan ditt transportmedel vid enstaka tillfällen ändras och/eller övernattning på en annan ö bli nödvändig.

  Bagage
  Vid transport med sjöflygplan tas endast handbagage med, övrigt bagage transporteras med båt och ankommer till ön senare under dagen. Om bagagevikten överstiger 20 kg, debiterar flygbolaget ca USD 2/kg. OBS! I mån av plats. Tänk på att endast ett litet handbagage på max 3 kg (handväska/liten ryggsäck) är tillåtet ombord på sjöflygplanet.

  Här kan du läsa mer om transfer »

 • Flygtid

  Din restid beror på vilket flyg du väljer. Cirka 13 tim från Stockholm-Arlanda inklusive mellanlandning i Doha.

 • Sol och bad

  Alla öar har härliga korallstränder, badskor rekommenderas. Vid ebb är det ofta lågt vattenstånd, annars idealiskt för simning, surfing och vattenskidor. Nakenbad och topless är inte tillåtet. Solen är mycket stark, använd solskydd med mycket hög skyddsfaktor.

  Runt oktober månad är det säsong för triggerfisk som kan attackera om de känner sig hotade. Låter du dem vara ifred är det dock inga problem.

 • Upplev mer

  Snorkel- och dykutrustning finns att hyra på alla våra öar. Dykkurser anordnas för nybörjare och avancerade dykare. Även andra vattensporter finns.

  Kontakta hotellets reception för information om utflyktsprogram och aktiviteter. Utflykterna arrangeras av respektive hotell och bokas samt betalas direkt till hotellet.

  Exempel på utflykter är båtturer till andra öar eller snorkling-, fiske- och solnedgångsturer med möjlighet att se delfiner om man har tur.

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Se respektive hotell.

 • Resa med barn

  Öarna är mycket barnvänliga. Transfer med båt/sjöflygplan kan dock upplevas som något besvärlig.

 • Prisnivå

  Vatten på flaska ca 35:-, läsk (33 cl) ca 25:-, öl (33 cl) ca 35:- och en flaska importerat rödvin från 200:-.

  Hamburgare ca 130:-, sallad ca 95:-, smörgås ca 65:-, middagsbuffé ca 290:- och hummermiddag ca 800:-.

 • Invånarantal

  Det finns inga bofasta på hotellöarna.

 • Adapter

  220 V. Stickkontakter av engelsk typ, adapter kan behövas.

 • Resa med rörelsehinder

  Transfer med båt/sjöflygplan kan upplevas som något besvärlig, kontrollera om det är möjligt att medföra rullstol innan avresa. De flesta atollerna består helt av sand och det kan upplevas som svårt att ta sig fram.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Maldivisk rufiyaa (MVR). Lokal valuta behövs i regel bara vid besök i huvudstaden Male', på öarna sker betalning med kreditkort eller i EUR och USD. Resecheckar accepteras inte.

  Observera
  Det är förbjudet att införa alkoholhaltiga drycker (konfiskeras vid ankomst). Vin, öl och sprit serveras på hotellöarna, dock inte på Male.

  Tropiskt ekosystem/väder gör att insekter och små ödlor är vanligt förekommande, ibland även inne på rummen.

  Det kan uppstå förseningar när bagaget ska transporteras från huvudflygplatsen till ön. Det kan bero på flygförseningar, väderförhållande m.m. Ditt baggage kan då anlända sent på natten eller morgonen efter ankomst.