Supetar

Supetar är huvudort på ön Brac. Det här är en pittoresk badort som är väldig populär, speciellt under sommaren då den lilla fiskebyn vaknar till liv. Supetar har också Bracs största hamn. Här ligger färgglada fiskebåtar och färjor som avgår till Split flera gånger om dagen och även till öarna Hvar och Vis.

Supetar bjuder på lokala smaker

Längs med hamnen finns en vacker hamnpromenad kantad med palmer och mysiga restauranger med uteserveringar med havsutsikt. Förutom fisk-och skaldjur är olika slags lammrätter öns matspecialitet. Och så får du inte missa att smaka på öns lokala vin. I slutet på juni brukar en sommarfestival äga rum i Supetar. Den brukar pågå i ungefär tre månader och bjuder på en mängd kulturella evenemang men även olika kulinariska upplevelser.

Stränder med kristallklart vatten

Supetar har fantastiskt fina stränder, de flesta med klappersten och ett kristallklart vatten. Därför är både snorkling och dykning populära vattenaktiviteter här. Andra aktiviteter är cykling eftersom det finns en mängd cykelvägar runt hela ön. Supetar ligger bra till om man har lust att utforska Brac, antingen båtvägen eller med cykel, bil eller buss. Härifrån går bussar över hela ön. Till Bol på andra sidan ön tar resan ungefär 45 minuter. Många åker dit eftersom de vill se den prisbelönta sandstranden Zlatni Rat som ändrar form beroende på väder och vind.