Utflykter Sal

Välj utflykter till din resa med TUI

Logga in på min resa

Välj utflykter utan TUI-bokning

Hitta utflykter

Även om öns magnifika stränder är lockande blir dina reseminnen ännu starkare när du ser dig om en dag eller två. Örundtur, vattensporter, snorkling, beach buggy bland sanddynerna och kapverdiansk festkväll är något av allt som står till buds. Boka direkt via knapparna här intill eller läs våra inspirationstips först.

 • Sport & äventyr

  Sport & äventyr

  Du kan välja en kombinerad cykel- och vandringstur till öns högsta punkt 100 meter över havet. Låter det jobbigt finns en variant med elcykel också. Över sanddynerna på det inre av ön går turer med fyrhjulingar och ute på havet kan du köra vattenskoter. Ett annat tips är prova-på-dyk för nybörjare.

 • Sevärdheter, natur & kultur

  Sevärdheter, natur & kultur

  Örundturen Vykort från Sal tar dig till genuina fiskebyar, den naturliga havsvattenbassängen i Buracona, den lilla huvudstaden Espargos, botaniska trädgården och Pedra Lumes saltsjöar. En rundtur till fots hjälper dig att bli hemmastad i Santa Maria, där guiden visar marknaden, kyrkan, fiskehamnen, ett hippt konstgalleri och en hjälporganisation för barn och ungdomar.

 • Båtturer & relax

  Båtturer & relax

  Följer du med på snorklingsturen får du både en avkopplande båtfärd på Atlanten och chansen att bada och snorkla vid korallrev. En unik upplevelse för Sal är hälsoutflykten Salinas Special, där du vid de extremt salthaltiga bassängerna i Pedra de Lume får en saltbehandling som sägs vara bra för hyn och välbefinnandet.

 • Kvällsturer med mat & dryck

  Kvällsturer med mat & dryck

  Bokar du vårt arrangemang Strandparty går färden till en strand där borden står uppdukade direkt i sanden och du tar för dig av en grillmiddag inklusive dryck. Före middagen får du chansen att fiska från land och när ni ätit färdigt blir det dans under stjärnhimlen till ett liveband.