Fakta om Sal Rei

 • Huvudstad

  Praia
 • Valuta

  Kapverdisk escudo (CVE), Euro
 • Språk

  Portugisiska
 • Folkmängd

  ca 5 000
 • Elkontakt

  220 V, adapter behövs inte
 • Tidsskillnad

  -2 timmar
 • Transfertid

  ca 15-30 min

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Enkel middag
ca 75:-

1 liter vatten
ca 10:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Din restid beror på vilket flyg du väljer. Cirka 8 tim med direktflyg från Stockholm/Arlanda. Cirka 8 tim 55 min på hemresan, inklusive teknisk mellanlandning på Sal.

 • Transfertid

  Från flygplatsen till Sal Rei cirka 8 km. Till Riu Karamboa ca 1,5 km. Transfertid cirka 10-30 minuter. Boka busstransfer eller privat transfer med taxi eller minibuss. När du bokar resan ser du vilka transferalternativ som finns tillgängliga.
  Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Boavista har flera stränder vid hotellen samt milslånga obebyggda sandstränder på sydkusten. En av Boavistas finaste stränder, där flera av våra hotell ligger, heter Praia de Chaves. Bästa stranden i centrum ligger vid hotell Estoril.

  Undervattensströmmar och tidvis mycket höga vågor kan förekomma.

 • Upplev mer

  Centrum för vindsurfing och kitesurfing. Utrustning kan hyras och man kan även ta lektioner. Dykning och djuphavsfiske är andra aktiviteter.

  Karnevalen i månadsskiftet februari–mars. Exakta datum ej fastställt. Alla öar har sin karneval, den på São Vicente är den största.

  Pröva en välsmakande hummermåltid på lokal restaurang.

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Från flygplatsen på Boavista till Sal Rei ca 8 km. Till Riu Karamboa ca 1,5 km.

  Kommunikationer
  Begränsad infrastruktur och kommunikationer. Lokalbuss saknas. Taxibilar finns, men framförallt kvällstid kan du ibland få vänta upp till 20 minuter på en bil. Förhållandevis dåliga vägar. Att hyra bil är inte att rekommendera. Det går att hyra cykel på ett par ställen inne i Sal Rei.

 • Resa med barn

  Inne i Sal Rei finns ett flertal mindre supermarkets. Den största heter Boas Compras och ligger i norra Sal Rei, nära Marine Club. Där hittar du lokal barnmat och blöjor.

  På Riu Karamboa, söder om Sal Rei, finns supermarkets inne på hotellet. Där hittar du blöjor, barnmat på burk, nappar och nappflaskor.

 • Restauranger och nöjen

  I Sal Rei hittar du ett femtontal restauranger. De flesta är fisk- och skaldjursrestauranger. Det finns även ett par restauranger med mer varierad meny och ett par med italienskt kök.

  Mycket lugnt. I centrala Sal Rei finns ett par lokala barer och längs med stranden Praia Estoril hittar du ett par strandbarer.

 • Shopping

  Begränsad shopping. Souvenirbutiker, ett par lokala klädbutiker och en skoaffär. Butikerna håller öppet vardagar kl 8–12 och kl 15–18. Lördagar kl 9–12, söndagar stängt.

 • Prisnivå

  I butik: 1 liter vatten ca 10:-, läsk (33 cl) ca 10:-.
  På restaurang: Öl (50 cl) ca 25:-, enkel lunch ca 75:-, enkel middag ca 75:-.

 • Invånarantal

  Bofasta: ca 5 000 personer. Turistsäsong: ca 7 000 personer.

 • Adapter

  220 V, adapter behövs inte.

 • Turistskatt

  I Kap Verde finns en hotell-/turistskatt på 2 EUR per dag/person (från 16 år). Skatten betalas till hotellet.

 • Resa med rörelsehinder

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Kapverdisk escudo (CVE). Euro accepteras parallellt med Escudos som betalningsmedel i butiker och restauranger. Generellt sett accepterar restauranger och butiker endast kontant betalning.

  Bank och uttagsautomat finns vid torget i Sal Rei. På Riu Karamboa finns en uttagsautomat. En avgift på ca 30–100:- tas ut vid kontantuttag beroende på vilken bank du använder i Sverige.

  VISA, Visa Electron och Mastercard ska normalt sett fungera i uttagsautomaterna. Vid problem finns möjlighet att ta ut pengar på vissa bankkontor, en avgift på ca 150:- tillkommer. Giltigt pass krävs.

  Övrigt
  Strömavbrott förekommer liksom avbrott i vattentillförseln. Sandstormar förekommer i Kap Verde, i synnerhet under december–januari, vilket medför att sikten blir sämre. Med anledning av sandstormarna kan även utflykter komma att ställas in. Under samma period är vågorna ofta högre än normalt, vilket kan göra det mer riskabelt att bada.

  Du kan inte räkna med att sjukvården fungerar på samma sätt som i Skandinavien. Engelsktalande läkare finns, men allvarligare sjukdomar och olycksfall kan behöva behandlas i Europa. Det är därför viktigt att ha en omfattande reseförsäkring när du reser till Kap Verde.

  Den kommunala renhållningen i Kap Verde motsvarar inte skandinavisk standard och papperskorgar är sällsynta.

 • Pass och visum

  Pass: Allas pass måste vara giltiga minst sex månader efter hemkomst.

  Visumregler för medborgare i de nordiska länderna:
  För resor bokade under 2018 krävs visum. Visumkostnaden på cirka 250:- är dock inräknad i resans pris. Det du behöver göra är att fylla i ett webbformulär med inreseuppgifter, som inbegriper alla passagerares namn, födelsedatum, passnummer, nationalitet och passets sista giltighetsdatum. Formuläret finns på Min sida och du måste ha skickat in det senast 10 dagar före avresa. Skulle du inte ha gjort det behöver du själv erlägga en något högre visumkostnad (ca 300:-) kontant vid ankomsten till Kap Verde.

  För resor bokade från och med 1 januari 2019 ersätts visumkravet av en flygplatsskatt på cirka 310:-, som dock även den är inräknad i resans pris. För dig som resenär är den praktiska skillnaden inte så stor. Även du behöver fylla i webbformuläret med inreseuppgifter, som inbegriper alla passagerares namn, födelsedatum, passnummer, nationalitet och passets sista giltighetsdatum. Formuläret finns på Min sida och du måste ha skickat in det senast 10 dagar före avresa. Skulle du inte ha gjort det behöver du själv erlägga flygplatsskatten kontant vid ankomsten till Kap Verde.

  För medborgare i utomnordiska länder kan reglerna vara annorlunda och du måste själv ta reda på vad som gäller. Vänd dig i första hand till Kap Verdes honorärkonsulat i Stockholm med webbplatsen kapverdeskonsulatstockholm.webnode.se