Fakta om Jamaica

 • Huvudstad

  Kingston
 • Valuta

  Jamaicansk dollar (JMD)
 • Språk

  Engelska
 • Folkmängd

  2 935 000
 • Tidsskillnad

  -6 timmar

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 72:-

1 liter vatten
ca 7:-

Prisexemplen från Negril

Bra att veta

 • Visste du att...

  Jamaica blev självständigt 1962, efter att ha varit brittisk koloni sedan 1655.

  Usain Bolt är långt ifrån Jamaicas enda världsstjärna i kortdistanslöpning. Andra guldsprinters från ön är Asafa Powell, Merlene Ottey och Veronica Campbell-Brown.

  Rastafarirörelsen blev känd över världen genom reggaemusiken, men grundades på 1930-talet. En grundidé är att Jamaicas slavättlingar ska bejaka sina afrikanska rötter.

  Landets huvudstad Kingston ligger på den sydöstra kusten. Flera stadsdelar är fattiga getton, och området där fattiga och rika blandas har blivit känt som Half Way Tree.

 • Pass och visum

  Ambassadens Tel +44 20 782 399 11. Visum- och passfrågor besvaras av Jamaicas konsulat i London via bifogat telefonnummer. För mer information och regler klicka här. Kompletterande uppgifter krävs för resor över amerikanskt luftrum. Detta fyller du som reser med TUIs charter flyg i på Min resa. Vi rekommenderar att du fyller i uppgifterna senast 8 dagar före avresa. Vid bokning mindre än 8 dagar före avresa ber vi dig fylla i uppgifterna så snart du får din bokningsbekräftelse. Du som reser med reguljärflyg fyller i uppgifterna på ditt flygbolags hemsida.

  Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i USA, eller kombinerar er resa med en vistelse i USA, så krävs en ESTA-ansökan. Vi rekommenderar dig att söka via den officiella ESTA-sidan.

  Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i Kanada, eller kombinerar er resa med en vistelse i Kanada, så krävs en eTA-ansökan. Mer information om eTA finner du via den officiella eTA-sidan.