Fakta om Venedig

 • Huvudstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Italienska
 • Folkmängd

  60 600 000
 • Tidsskillnad

  0 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 100:-

1 liter vatten
ca 10:-

Prisexempel från Giardini-Naxos

Bra att veta

 • Resor på egen hand

  Våra resor till Venedig går med reguljärt flyg till Aeorporto Marco Polo di Venezia, vilket innebär att du kan boka en resa med flexibel reslängd.

  Vi har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem.

 • Sol och bad

  Den långsmala ön Lido ligger en kvarts båtresa från centrala Venedig. Här ute i Venediglagunen hittar du en semesterort med långa stränder, perfekta för en stunds avkopplande sol och bad.

 • Upplev mer

  Santa Maria dei Miracoli, venetianarnas främsta bröllopskyrka.

  Peggy Guggenheim Collection – ett besök i detta konstmuseum vid Canal Grande är ett måste för dig som tycker om modern konst, här finns verk av de flesta stora konstnärer inom 1900-talets surrealister, kubister och abstrakta måleri.

  Karnevalen i februari: Även om trängseln stundtals kan bli stor är karnevalen i Venedig – med anor ända tillbaka till medeltiden – ett färgstarkt och smått sanslöst evenemang, fyllt av rikt dekorerade ansiktsmasker och storslagna dräkter.

  Harrys Bar är sedan Hemingways dagar ett måste för alla besökande amerikaner som trots de höga priserna vill uppleva den speciella atmosfären från svunna tider.

  Café Florian – kafé med anor till början av 1700-talet, känt för sin livemusik. Dyrt men stämningsfullt.

 • Shopping

  Venedig är sedan århundranden känt för sitt glas, här finns än idag många glasblåsare som tillverkar venetianskt glas på klassiskt vis.

  Karnevalen i februari har gett upphov till ett stort utbud av färgstarka och rikt dekorerade karnevalsmasker. Naturligtvis finns det även butiker med italienska märkeskläder och väskor. Med priser en bit ovanför det italienska genomsnittet...

  På bland annat piazza Santa Margherita finns det marknad med möjlighet att köpa både färsk frukt, fisk och skaldjur.

 • Ta sig runt

  Kolelktivtrafiken inne i Venedig består av vaporetti, en sorts små färjor som transporterar turister och venetianare längs de många kanalerna. Biljetter köps på stationerna, i tidingskiosker eller ombord på båtarna. För att slippa stå i kö och köpa biljett före varje båtresa rekommenderas att du köper ett tredagarskort för att ta dig runt inne i Venedig och bland det omkringliggande öarna. För transpoter över Canal Grande finns traghetto, stora gondoler som ha hållplatser mellan broarna.

  Även från Venedigs internationella flygplats Aeorporto Marco Polo di Venezia, belägen på fastlandet, går det reguljärturer med vaporetti in till den gamla stadskärnan. Räkna med att båttransfern tar ca 1,5 timme från flygplatsen till en hållplats nära ditt hotell. Tur- och returbiljetter med vaporetti kan köpas på flygplatsen.

  För en snabbare – men betydligt dyrare – båtresa bokar du transfer med en mindre motorbåt. Det finns även möjlighet att åka buss över den långa bro som förbinder Venedigs gamla stadskärna med fastlandet. Bussresan tar ca 30 minuter.

 • Resa med rörelsehinder

  Venedig är svårframkomlig med sitt slingrande kanalsystem, många broar, smala gränder med kullerstenar och trappor.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Turistskatt

  En turistskatt på 3–5 euro/ person och natt betalas direkt till hotellet vid ankomst. Gäller alla resenärer över 10 år.

 • Viktig information

  Turistskatt
  En turistskatt på 2–5 euro/ person och natt betalas direkt till hotellet vid ankomst. Gäller alla resenärer över 9 år.

  Tidsskillnad
  Ingen tidsskillnad i Italien.

  Valuta och kreditkort
  Euro (EUR). Kreditkort accepteras på de flesta ställen. För mer information om valuta och växelkurs kontakta din bank eller växlingskontor.