/Sicilien

Catania - staden som har något för alla!

av Sandra, Guide, Sicilien

Catania ligger på Siciliens östkust och det är staden som har lite av allt. Vare sig du är shoppingsugen, konstintresserad eller tycker om stora trädgårdar så hittar du något här.

Du tar dig till enkelt till Catania med buss eller tåg. Min rekommendation är buss, eftersom tågstationen inte har lika tydliga skyltar vilken platform du ska åka från och vilka stopp tågen gör just den timmen. Du bokar också en specifik resa, d v s du måste bestämma när du vill dit och hem när du köper biljett.

Bussen från Giardini-Naxos kostar cirka 8 Euro t/r. Du kan då åka till Catania på dina "egna" villkor med vilken buss du vill, bara det är under samma dag som biljetten är köpt.

På lördagar har både butiker och marknaden öppet till 20-tiden, marknaden är annars öppen tisdag-torsdag mellan 8 och 13. Så lördagen är den perfekta dagen för ett besök, då allt har öppet och dessutom lite längre!

I Catania finns allt från märkesbutiker som Guess till billiga småbutiker. Italien är också känt för sin fina kvalitet på skinn, så passa på att köpa skor, väskor och jackor.

Också den konstintresserade hittar sitt - det finns fullt av statyer, fontäner och vackra byggnader runt om i hela staden. Och en helt fantastik trädgård!

Min personliga favorit är att starta vid Piazza Duomo, gå längs gatan Via Etnea för shopping och där göra ett stopp vid Villa Bellini, där trädgården ligger. Går du denna tur så har du sett lite av allt!

Piazza Duomo är enligt mig den perfekta starten, här kan du njuta av dessa tre fantastiska verk och många fler! Väl värt ett besök. Piazza Duomo är enligt mig den perfekta starten, här kan du njuta av dessa tre fantastiska verk och många fler! Väl värt ett besök.

Den kända Elefanten mitt i hjärtat av Catania, Piazza Duomo. Den kända Elefanten mitt i hjärtat av Catania, Piazza Duomo.