/Giardini-Naxos

Havets läckerheter på Sicilien...

av Johanna Olson, Central Reservation

...består inte endast av de italienska badpojkarna i speedos som finns vid varenda lido (strand) längst Giardini-Naxoskusten, utan även färsk fisk och skaldjur som fiskarna håvar in varje morgon!

En restaurang som inte får missas när du besöker Giardini-Naxos är La Pescheria. Den ligger lite skymd på en bakgata, men om du letar lite blir du rikligt belönad i form av en fantastisk restaurangupplevelse! La Pescheria är inte endast en restaurang, utan även en fiskbutik, där lokalbefolkningen och de närliggande resturangerna köper dagsfärsk fisk varje morgon.

Restaurangen är modernt inredd och som gäst får du själv gå fram och peka på vilken fisk eller vilka skaldjur du vill ha i din rätt, sedan komponerar kocken en fantastisk måltid.

Kyparna är bra pålästa på både vin och tillbehör vilket höjer smakupplevelsen ut över det vanliga. Har du vägarna förbi, missa inte denna undanskymda pärla!
Adress: Via Vittorio Emanuele, Giardini Naxos.

Färsk fisk och skaldjur finns i mängder, bara att välja och vraka! Färsk fisk och skaldjur finns i mängder, bara att välja och vraka!