Resor
till
Stintino

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Karta

Visa stor karta

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 80:-
  • Öl (50 cl)ca 45:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängdca 1 600

Resor till Stintino

Stintino lockar med en kombination som är svår att motstå. Nämligen den mellan fina badstränder, ett bra strandhotell och charmigt italienskt småstadsliv. Du bor nära en naturskyddad ö på norra Sardinien och hotellet är en egen liten semesterby med många faciliteter och aktiviteter.

Stintino har bara några tusen invånare, men är ändå en mysig by där man gärna promenerar i timmar. Särskilt om man unnar sig en paus på någon av restaurangerna eller glassbarerna, som finns både inne bland smågatorna och längs de långa kajerna. Centrum ligger på en halvö med djupa vikar på båda sidorna och långa rader av vita segelbåtar.

Strandliv och tennis

Hotellet Villaggio Le Tonnare ligger lite för sig självt tre kilometer söder om Stintino. Det är en hel liten semesterby med pooler, tennisbanor, grönytor och flera restauranger. Omgivningarna är lantligt gröna och här finns laguner där man utvunnit salt ur havsvatten. Hotellet har en egen liten strand och en kort bit bort börjar den långa vackra naturstranden Le Saline.

Den kända stranden La Pelosa

Annars är Stintinohalvön allra mest känd för stranden La Pelosa, som står med på många rankinglistor över Europas vackraste stränder och användes som inspelningsplats för en scen i James Bond-filmen Älskade spion. Den ligger i den lilla byn La Pelosa tre kilometer från Stintino och sex kilometer från hotellet. Eftersom både stranden och den långgrunda bottnen består av samma sorts ljusa sand får havet en magiskt ljusblå färg, som vattnet i en pool.

Utflykt till åsnornas ö

Den obebodda ön Asinara strax norr om Stintino är en nationalpark med frodig macchia-vegetation och vilda vita åsnor. Följer du med på vår utflykt dit får du både vandra i naturen och se det övergivna fängelset från tiden när ön var Italiens motsvarighet till Alcatraz och bland annat inhyste maffiabossen Toto Riina. Turen utgår från hamnen i Stintino.

Se dig om med hyrbil

Vill du utforska Sardinien på egen hand, och till exempel uppleva [Alghero(/resa/italien/sardinien/alghero/), Bosa, så kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar redan nu.

Restyper i Stintino

Rekommenderade hotell - Stintino

Välj bland 1 hotell