Trastevere

Kullerstensgator, trånga gränder, hippa barer, mysiga trattorior, kul butiker, coola konstgallerier och ett sjudande folkliv.

Välkommen till Trastevere - en av Roms trendigaste och trevligaste stadsdelar!

Roms historiska kärna

Trastevere hör till det som kallas för Roms historiska kärna. Under renässansen när påvarna rustade upp husfasader och byggde pampiga fontäner hoppade de över Trastevere. De tyckte inte det var lönt att rusta upp den fattiga och ruffa stadsdelen. Det är tack vare det som stadsdelen bevarat sin medeltida charm. Här finns inga stora palats men desto fler vackert slitna persikofärgade husfasader och blomstrande innergårdar.

Förr i tiden lockade området till sig arbetarklass, fattiga konstnärer och studenter som kunde hyra lya för en billig penning. Så är det inte längre. Trastevere har förvandlats från arbetarklasstadsdel till kvarter där nästan bara folk med tjocka plånböcker har råd att skaffa sig ett boende.

Den goda matens kvarter

Trastevere bjuder på en avspänd trevlig atmosfär. Bakom varje hörn finns ett myller av bra krogar och barer. Restauranger som serverar allt från klassisk italiensk husmanskost till moderna kulinariska läckerheter. Och självklart finns här även en mängd pastaställen, pizzerior och glassbarer med ett smakutbud som du inte trodde fanns. Och mitt bland detta ett folkliv som heter duga.

Trastevere är helt enkelt kvarter som aldrig går och lägger sig.