Fakta om Florens

 • Huvudstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Italienska
 • Folkmängd

  60 600 000
 • Tidsskillnad

  0 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 100:-

1 liter vatten
ca 10:-

Prisexempel från Giardini-Naxos

Bra att veta

 • Boka hyrbil

  Du kan förboka hyrbil genom oss.

  Läs mer om hyrbil i Florens här.

 • Ta sig runt

  Till flygplatsen Peretola Florence Airport är det ca 5 km. Till Galileo Galilei International Airport är det ca 82 km.

  Florens är en stad där det är lätt att promenera till det mesta. Ta med bekväma skor.

 • Shopping

  Florens har ett varierat shoppingutbud med allt från märkeskläder på Via Roma och Via de Calzaiuoli till mer prisvärd shopping.

 • Restauranger och nöjen

  Glass är ett måste när du är i Florens. Bar Vivoli Gelateria som ligger vid Santa Croce sägs ha Italiens bästa glass. Utbudet av glassbarer är stort i stan, Gelateria Badiani, Gelateria Banchi och Gelateria La Carraia för att nämna några.

  Utbudet av restauranger och nöjen är stort i Florens. Här finns ställen för alla plånböcker. Allt från vinbarer och caféer till lokala trattorior och restauranger. Här kan du njuta kvalitetsviner från Italiens äldsta vindistrikt Chianti.

 • Resor på egen hand

  Våra resor till Florens går med reguljärt flyg till någon av stadens internationella flygplatser, vilket innebär att du kan boka en resa till Florens med flexibel reslängd. Vi har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem.

 • Upplev mer

  Välkända vindistriktet Chianti Classico ligger strax söder om Florens. Med hyrbil är det lätt att ta sig runt i Toscana och besöka pittoreska byar i området som Greve och San Gimignano. Håll utkik efter den svarta tuppen Gallo Nero som är symbol för de organiserade vingårdarna.

  I bergen norr om Florens ligger den charmiga byn Fiesole med smala gränder och mysiga torg. Härifrån har du fin utsikt över Florens.

  Konst
  Florens är ett eldorado för konstälskare. Redan under medeltiden utvecklades här ett skapande artisteri med kyrkan och de lärde i centrum. Den mäktiga familjen Medici spelade en central roll i över trehundra år. Till sin tjänst hade man de bästa arkitekter, konstnärer och hantverkare som fanns att tillgå i världen. Idag är staden fortfarande en blandning av stolt historia och levande nutid. Den klassiska elegansen som alltid varit stadens kännetecken har i modern tid förvaltats av hantverkare och kreatörer som Salvatore Ferragamo, Pucci och Gucci.

  Uffizierna
  Galeria degli Uffizi eller Uffizierna som museet kallas, är det mest besökta museet i Italien. Här finns några av renässansens främsta verk. Att utforska Uffizierna tar allt från en halv dag till flera dagar. En museiguide är ett måste för att hitta flera av de kända verken som Venus födelse av Botticelli, Den heliga familjen av Michelangelo och många av da Vincis mästerverk. Museets populära kaféterrass ger skön vila för fötterna och en vacker utsikt över Piazza della Signora med Neptunusfontänen i mitten.

  Il Duomo
  Domen, eller Santa Maria del Fiore som den egentligen heter, är en fantastisk sevärdhet. Den är världens fjärde största och tog över 150 år att bygga. Domen är färggrann utsmyckrad med vackra mosaiker och imponerande marmorbeläggningar. Den mäktiga kupolen ritades av stadens konstnär Filippo Brunelleschi. Intill Domen ligger det "lilla" dopkapellet med det vackra taket i färggranna mosaiker från 1200-talet och den 85 meter höga kampanilen.

 • Sol och bad

  I Viareggio en dryg timmes bilresa från Florens finns en lång fin sandstrand. Här hittar du även gott om butiker, restauranger och uteserveringar.

 • Resa med rörelsehinder

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Turistskatt

  En turistskatt på 3–5 euro/ person och natt betalas direkt till hotellet vid ankomst. Gäller alla resenärer över 10 år.

 • Valuta och kreditkort

  Euro (EUR). Kreditkort accepteras på de flesta ställen. För mer information om valuta och växelkurs kontakta din bank eller växlingskontor.

 • Viktig information

  Turistskatt
  En turistskatt på 2–5 euro/ person och natt betalas direkt till hotellet vid ankomst. Gäller alla resenärer över 9 år.

  Tidsskillnad
  Ingen tidsskillnad i Italien.

  Valuta och kreditkort
  Euro (EUR). Kreditkort accepteras på de flesta ställen. För mer information om valuta och växelkurs kontakta din bank eller växlingskontor.