Fakta om Ischia

 • Huvudstad

  Rom
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Italienska
 • Folkmängd

  60 600 000
 • Tidsskillnad

  0 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 100:-

1 liter vatten
ca 10:-

Prisexempel från Giardini-Naxos

Bra att veta

 • Avstånd

  Från Neapels internationella flygplats till hamnen Beverello tar det ca 30 min, därefter ca 1 timmes båtresa till Ischia. Till hamnen kan du antingen ta taxi eller flygbussen "Alibus" som passerar via Neapels tågstation på väg mot hamnen. Enkelresa med hydrofoil från Beverello till Ischia kostar ca 20-25 euro, med färja är priset ca 15 euro. Du kan även förbeställa taxi som tar dig hela vägen från flygplatsen till ditt hotell på Ischia, pris från ca 40 euro per person. Från hamnen i staden Ischia till Sant Angelo på sydkusten är det ca 20 km, till Forio på västkusten ca 12 km.

 • Sol och bad

  Ischias kust är 40 km lång och det finns gott om badstränder att välja mellan, vissa med ljus finkornig sand, andra med grus och mörkare lavasand. I centrala Ischia stad kan du välja mellan Spiaggia Mandra och Spiaggia dei Pescatori, som erbjuder såväl avgiftsbelagda lidobad som kostnadsfria avsnitt där du kan ligga på en egen handduk. I Sant’Angelo hittar du den kilometerlånga sandstranden Maronti som du når via en kort promenadväg.

  Vill du inte bada i havet är Ischia känt för sina termalbad, det störska heter Poseidon och ligger i Forio. Det kanske vackraste termalbadet Negombo i Baia di San Montano på nordkusten har både strand, termalbassänger och eget hamam.

 • Boka hyrbil

  Du kan förboka hyrbil genom oss.

  Så här bokar du hyrbil från Neapels flygplats.

 • Missa inte detta

  Ett måste är att besöka något eller några av Ischias termalbad. Här finns alla sorters badanläggningar, från den största termalbadet med över 20 bassänger till eleganta termalparker och antika bad.

  Bland en mängd kulturevenemang märks en årlig filmfestival under juni och en mat- och vinfestival i juli.

 • Ta sig runt

  Bästa sättet att ta sig runt på Ischia är med de röda lokalbussarna. Bussbiljetter för en enkel resa kostar knappt 2 euro och köps av busschauffören eller i tidningskiosker (vilket blir billigare). Heldagskort kostar ca 4 euro och veckokortet ca 15 euro. Det finns också mini-taxis och möjlighet att hyra skoter. Det går också att hyra bil från Neapels flygplats genom oss, men observera att trafiken på Ischia kan vara mycket intensiv under högsommarmånaderna och att vissa orter på ön inte är tillgängliga för privatbilar.

 • Tidsskillnad

  Ingen tidsskillnad mellan Italien och Sverige.

 • Valuta och kreditkort

  Euro (EUR). Kreditkort accepteras på de flesta ställen. För mer information om valuta och kurs kontakta din bank eller växlingskontor.

 • Turistskatt

  En turistskatt på 2–5 euro/ person och natt betalas direkt till hotellet vid ankomst. Gäller alla resenärer över 9 år.

 • Resa med rörelsehinder

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  Turistskatt
  En turistskatt på 2–5 euro/ person och natt betalas direkt till hotellet vid ankomst. Gäller alla resenärer över 9 år.

  Ischia har inte mer än ca 60 000 fasta invånare, men med uppemot sex miljoner besökare per år är utbudet av restauranger, barer, kaffebarer och shopping stort. Under augusti, när många italienare har semester, kan det stundtals vara stor trängsel vid sevärdheter och i trafiken.