Resor
till
Israel

Pris från

...

Våra hotell

12 st

Prisnivå

  • Vatten (1,5 liter)9:-
  • Lunch100:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaShekel (ILS)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadJerusalem
  • SpråkHebreiska
  • Folkmängd9 031 000

Resor till Israel

Israel

Israel är ett modernt land med ett dynamiskt kulturliv och en lång historia. Något du verkligen får uppleva i Tel Aviv - staden som aldrig sover. Här får du en semester med massor av nöjen med restauranger och klubbar samt sköna och långa sandstränder.

Längs med israeliska Medelhavskusten är klimatet tempererat vilket gör att vädret i Tel Aviv är perfekt för dig som vill kombinera stad och strandliv på semestern. Israel har även kust mot det saltrika Döda havet och mot det året-runt-varma Röda havet i söder.

En rik och lång historia

Israels huvudstad Jerusalem är en helig plats för alla tre abrahamitiska religioner. Då landet dessutom är porten mellan Asien, Egypten och till den afrikanska kontinenten så har området varit en skådeplats för både handel och invasioner. Nästan alla stora och gamla riken har gjort entré här – från romare, perser och ottomaner till britter och mongoler. De äldsta fynden vittnar om att här levde våra förfäder redan under förhistorisk tid för 50 000 år sedan.

Tel Aviv - staden som aldrig sover

Trots sin ringa storlek är Israel ett land med massor av influenser och kulturer. Hebreiska är det officiella språket men även arabiska är ett erkänt språk som talas av ca 20 procent av landets befolkning. Därtill är ryska, franska, amhariska och jiddisch är erkända minoritetsspråk. Att det är ett land med flera kulturella influenser märks inte allra minst i Tel Aviv. Här kan du köpa nationalrätten falafel eller en irakisk sabich som du kan mumsa på medan du beundrar den klassiska tyska arkitekturstilen Bauhaus. På kvällen kan du utforska det livliga och moderna nöjeslivet där det inte blir svårt att hitta trendiga klubbar och barer.

Res till Israel med TUI

Våra resor till Israel och Tel Aviv går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Restyper i Israel