Fakta om Indonesien

 • Huvudstad

  Jakarta
 • Valuta

  Indonesiska Rupiah (IDR)
 • Språk

  Indonesiska
 • Folkmängd

  261 100 000
 • Tidsskillnad

  +7 timmar

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


1,5 liter vatten
ca 4:-

Prisexempel från Denpasar

Bra att veta

 • Valuta

  Indonesiska Rupiah (IDR). Kreditkort som VISA, Mastercard och American Express accepteras allmänt. Gott om uttagsautomater på de större turistorterna.

  Bankerna har öppet måndag till fredag 9–15. Det är svårt att växla skandinavisk valuta på Bali, så ta med US-dollar eller eurosedlar. För mer information om valuta och växelkurs kontakta din bank eller växlingskontor.

 • Tidsskillnad

  Svensk tid +7 timmar (vintertid) och +6 timmar (sommartid).

 • Mer om resmålet

  Bali har ett subtropiskt klimat med hög luftfuktighet. Regnperioden pågår mellan oktober till april, men dagstemperaturen ligger på cirka 30 grader året om.

  Indonesien är världens fjärde mest folkrika nation med närmare 260 miljoner invånare. Den bofasta befolkningen på Bali uppgår till drygt fyra miljoner personer. Bali är ett omtyckt resmål, inte minst för autraliensare, och tar emot drygt tre miljoner turister varje år.

 • Visste du att...

  Bali är en av öriket Indonesiens ca 14.000 öar och till ytan ungefär lika stort som Gotland. Hindu darma, en form av hinduism, är den största religionen på Bali. I resten av Indonesien är islam den dominerande religionen.

  Balineserna har ett enkelt sätt att döpa sina barn. Den förstfödde heter (nästan) alltid Wayan. Nummer 2-4 döps till Made, Nyoman och Ketut. Därefter börjar man om igen.

  Kremering är för hinduer en mycket viktig religiös ceremoni eftersom man anser att den dödes kvarlevor så snart som möjligt måste tillbaka till sitt ursprung.

 • Pass och visum

  Ambassadens Tel 08-545 558 80. Svenska medborgare som anländer med flyg till Denpasar behöver ej ansöka om visum för vistelser i max 30 dagar. Man behöver ha minst en tom sida i passet. Detta undantag från visum gäller inte för resenärer med nöd/provisoriskt -pass, reser du med dessa dokument, så behöver du ansöka om visum i förväg. Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemresa.

  Ryska myndigheter kräver utökad information om passagerare vars flyg går över ryskt territorium. Eftersom många flyg till och från Bali delvis passerar ryskt luftrum behövs kompletterande pass uppgifter som normalt inte anges vid bokningstillfället. Du som reser med reguljärflyg fyller i uppgifterna på ditt flygbolags hemsida.