Fakta om Seminyak

 • Huvudstad

  Jakarta
 • Valuta

  Indonesiska Rupiah (IDR)
 • Språk

  Indonesiska
 • Folkmängd

  261 100 000
 • Tidsskillnad

  +7 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


1,5 liter vatten
ca 4:-

Prisexempel från Denpasar

Bra att veta

 • Avstånd

  Från Ngurah Rai internationella flygplats till Seminyak ca 12 km (30 min).

  Från Kuta till Seminyak är det ca 4 km, Nusa Dua 19 km, Sanur 20 km, Ubud 35 km och Lovina Beach ca 90 km. Till huvudorten Denpasar är det ca 12 km.

 • Sol och bad

  Bali bjuder på långa, mjuka sandstränder och en vattentemperatur som sällan går under 24°C.

  Höga vågar och starka undervattenströmmar samt stora skillnader mellan ebb och flod. Flaggsystem finns på de flesta stränder.

  Under regnperioden som brukar infalla oktober–mars, kan trädgrenar och annat skräp föras ut av floderna och hamna på delar av stränderna och i havet. Reser du till Bali under den perioden får du räkna med att stränderna och havet kan vara skräpiga och att uppröjning med till exempel traktorer ibland kan vara störande.

  Kuta Beach är Balis mest kända strand som sträcker sig från flygplatsen bort till den del av Kuta som kallas för Legian. Kutastranden är berömd för sina utmärkta möjligheter till surfing och här finns det många surfskolor, men även flera dykcenter.

  Sanurstranden är en av Balis lugnaste stränder. Utanför stranden ligger ett rev som skyddar stranden mot vågor och undervattenströmmar.

 • Adapter

  220 V. Adapter behövs inte.

 • Boka hyrbil

  Du kan förboka hyrbil genom oss.

  Läs mer om hyrbil på Bali här.

 • Resor på egen hand

  Tack vare att våra resor till Bali går med reguljärt flyg kan boka en vistelse med flexibel reslängd.

  TUI har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem.

 • Restauranger och nöjen

  Kuta har Balis största nöjesutbud och ett pulserande nattliv. Här finns gott om barer, pubar, diskotek (vissa utomhus) och nattklubbar.

  Vid Seminyakstranden ligger flera exklusiva beach clubs. Biograf finns i Beachwalk Mall och i Mall Bali Galeria (som ligger mellan Sanur och Kuta).

  Jinbaran ligger 20 minuter bort med taxi och är känd för sin fisk- och skaldjursrestauranger längs med stranden.

 • Shopping

  Bali har flera shopping- och nöjesgallerior där de flesta ligger i Kutaområdet. Här säljs till exempel kläder, väskor och skor, men du hittar alltifrån restauranger till apotek, caféer och bokaffärer.

  I Kuta kan du shoppa i till exempel Beachwalk Mall, Lippo Mall Kuta och Discovery Mall Kuta. I Seminyak finns Lippo Plaza Sunset. I Sanur finns flera små butiker. Mellan Kuta och Sanur ligger Mall Bali Galeria.

  Seminyak är även känt för sina många inredningsbutiker och lyxiga märkesbutiker där du kan handla coola inredningsdetaljer och trendigt mode.

  Ubud är framför allt känt för sina hantverksbutiker och -marknader. Pasar Seni Ubud, är till exempel ett av ortens landmärken med försäljning av allt från sidensjalar, handvävda tyger, ikatbatik och balinesiskt hantverk i trä och textil.

 • Ta sig runt

  Med taxi eller hyrbil tar det ca en timme från Balis internationella flygplats till hotellen i Seminyak.

  Många av hotellen har avtal med taxibolag som kör enligt taxameter.

  Prisexempel taxi: Till flygplatsen ca 40:-, till Nusa Dua ca 65:-, till Sanur ca 80:-. Du kan även hyra en bil med chaufför en hel dag, ca 400:-.

 • Tidsskillnad

  Svensk tid +7 timmar (vintertid) och +6 timmar (sommartid).

 • Valuta och kreditkort

  Indonesiska Rupiah (IDR). Kreditkort som VISA, Mastercard och American Express accepteras allmänt. Gott om uttagsautomater på de större turistorterna.

 • Resa med rörelsehinder

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  Besökare på Bali uppmanas att vara försiktiga vid både inköp och konsumtion av alla alkoholhaltiga drycker. Ett antal fall av metanolförgiftning har inträffat.

  På Silent Day, Nyepi, som är det balinesiska nyåret (som infaller 14 mars 2021), får du inte lämna ditt hotell. Mellan kl 06 på morgonen till 06 nästa dag skall det vara lugnt och mörkt vilket innebär att inte heller elektricitet är tillåtet att använda.

  Bali har ett subtropiskt klimat med hög luftfuktighet. Regnperioden pågår mellan oktober till april, men dagstemperaturen ligger på cirka 30 grader året om.

  Mycket mygg i området. Myggmedel finns att köpa på plats.

  Avreseskatt på 150.000 IDR (ca 100 SEK) ingår inte i resans pris utan betalas kontant av resenären vid utresa ur Indonesien.