Fakta om Nusa Dua

 • Huvudstad

  Jakarta
 • Valuta

  Indonesiska Rupiah (IDR)
 • Språk

  Indonesiska
 • Folkmängd

  261 100 000
 • Tidsskillnad

  +7 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


1,5 liter vatten
ca 4:-

Prisexempel från Denpasar

Bra att veta

 • Flygtid

  Ca 20 tim till Bali med mellanlandning i Doha samt teknisk mellanlandning i Singapore från Stockholm/Arlanda. Ca 16,5 tim från Köpenhamn inklusive mellanlandning i Singapore.

 • Avstånd

  Från Ngurah Rai internationella flygplats till Nusa Dua ca 18 km (30 min).

 • Sol och bad

  Bali bjuder på långa, mjuka sandstränder och en vattentemperatur som sällan går under 24°C.

  Höga vågor och starka undervattenströmmar samt stora skillnader mellan ebb och flod. Flaggsystem finns på de flesta stränder.

  Under regnperioden som brukar infalla oktober–mars, kan trädgrenar och annat skräp föras ut av floderna och hamna på delar av stränderna och i havet. Reser du till Bali under den perioden får du räkna med att stränderna och havet kan vara skräpiga och att uppröjning med till exempel traktorer ibland kan vara störande.

  Kuta Beach är Balis mest kända strand som sträcker sig från flygplatsen bort till den del av Kuta som kallas för Legian. Kutastranden är berömd för sina utmärkta möjligheter till surfing och här finns det många surfskolor, men även flera dykcenter.

  Sanurstranden är en av Balis lugnaste stränder. Utanför stranden ligger ett rev som skyddar stranden mot vågor och undervattenströmmar.

 • Adapter

  220 volt. Adapter behövs inte.

 • Boka hyrbil

  Du kan förboka hyrbil genom oss.

  Läs mer om hyrbil på Bali här.

 • Resor på egen hand

  Tack vare att våra resor till Bali går med reguljärt flyg kan boka en vistelse med flexibel reslängd.

  TUI har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem.

 • Restauranger och nöjen

  Kuta har Balis största nöjesutbud och ett pulserande nattliv. Här finns gott om barer, pubar, diskotek (vissa utomhus) och nattklubbar.

  Vid Seminyakstranden ligger flera exklusiva beach clubs, däribland populära Potato Head som på kvällarna förvandlas till nattklubb.

  Biograf finns i Beachwalk Mall och i Mall Bali Galeria (som ligger mellan Sanur och Kuta).

  Nusa Dua har inte särskilt mycket till nattliv, men det finns många restauranger i shoppingcentret Bali Collection med fokus på internationella menyer. I Tandjung Benoa, som ligger i närheten av Nusa Dua, ligger den indiska restaurangen Bumbu Bali som bland annat erbjuder balinesiska matlagningskurser.

  Jinbaran ligger 20 minuter bort med taxi och är känd för sin fisk- och skaldjursrestauranger längs med stranden.

  I Sanur hittar du en rad mindre lokala restauranger som serverar indonesisk mat, men även internationellt kök, främst asiatiskt och holländsk. Även många fiskrestauranger.

  Ubud stoltserar restauranger i alla prisklasser, från gourmetrestauranger som Mozaic och Lamak till enklare matställen med västerländsk mat och Ubuds klassiska Café Lotus.

 • Shopping

  Bali har flera shopping- och nöjesgallerior där de flesta ligger i Kutaområdet. Här säljs till exempel kläder, väskor och skor, men du hittar alltifrån restauranger till apotek, caféer och bokaffärer.

  I Kuta kan du shoppa i till exempel Beachwalk Mall, Lippo Mall Kuta och Discovery Mall Kuta. I Seminyak finns Lippo Plaza Sunset. I Sanur finns flera små butiker. Mellan Kuta och Sanur ligger Mall Bali Galeria.

  Seminyak är även känt för sina många inredningsbutiker och lyxiga märkesbutiker där du kan handla coola inredningsdetaljer och trendigt mode.

  Ubud är framför allt känt för sina hantverksbutiker och -marknader. Pasar Seni Ubud, är till exempel ett av ortens landmärken med försäljning av allt från sidensjalar, handvävda tyger, ikatbatik och balinesiskt hantverk i trä och textil.

 • Ta sig runt

  Med taxi eller hyrbil tar det ca 30–45 minuter från Balis flygplats Ngurah Rai till hotellen i Nusa Dua.

  Taxibolaget Blue Bird samarbetar med många hotell men plockar inte upp utanför hotellen då Nusa Dua Taxi har monopol utanför hotellen. Prisexempel från flygplatsen ca 40-70:-. Till Kuta och Seminyak ca 40-50:- och till Sanur ca 80:-.

  Lokalbuss går från Batubulan (ca 30 min från Ubud) till Nusa Dua. Hållplatserna finns endast vid sidan av Jalan Bypass (huvudgatan från Batubulan till Nusa Dua). Ca 2:- för enkelbiljett. Det finns ingen tidtabell.

  Du kan även hyra en bil med chaufför en hel dag, ca 400:-.

 • Tidsskillnad

  Svensk tid +7 timmar (vintertid) och +6 timmar (sommartid).

 • Valuta och kreditkort

  Indonesiska Rupiah (IDR). Kreditkort som VISA, Mastercard och American Express accepteras allmänt. Gott om uttagsautomater på de större turistorterna.

  Bankerna har öppet måndag till fredag 9–15. Det är svårt att växla skandinavisk valuta på Bali, så ta med US-dollar eller eurosedlar. För mer information om valuta och växelkurs kontakta din bank eller växlingskontor.

 • Resa med rörelsehinder

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  Besökare på Bali uppmanas att vara försiktiga vid både inköp och konsumtion av alla alkoholhaltiga drycker. Ett antal fall av metanolförgiftning har inträffat.

  På Silent Day, Nyepi, som är det balinesiska nyåret (som infaller 14 mars 2021), får du inte lämna ditt hotell. Mellan kl 06 på morgonen till 06 nästa dag skall det vara lugnt och mörkt vilket innebär att inte heller elektricitet är tillåtet att använda.

  Bali har ett subtropiskt klimat med hög luftfuktighet. Regnperioden pågår mellan oktober till april, men dagstemperaturen ligger på cirka 30 grader året om.

  Mycket mygg i området. Myggmedel finns att köpa på plats.

  Avreseskatt på 200.000 IDR (ca 150 SEK) ingår inte i resans pris utan betalas kontant av resenären vid utresa ur Indonesien.