Laganas

Laganas är den mest välbesökta av Zakynthos destinationer, och hit åker du inte minst för att njuta av ett pulserande nöjesliv. Det vimlar av pubar, barer och nattklubbar, och nattlivet är det överlägset bästa ön har att erbjuda. Samtidigt finns också omväxling med lugna tavernor, och du kan välja att bo på större hotell med all inclusive eller på betydligt mer småskaliga boenden med lokala ägare som själva tycks göra allt som behövs på hotellet.

Laganas är för den som vill ha ett stort utbud av aktiviteter - men passar även den som vill ha en lugnare semester.

Aktiviteter på stranden

Dagtid slappar du på Laganas långa och härliga sandstrand. Laganas strand är 9 kilometer lång, vilket gör det till en av öns längsta. Den är långgrund, barnvänlig och har finkornig strand. Det finns solbäddar och parasoll att hyra, och gott om tavernor och barer längs stranden. På stranden finns ett flertal aktiviteter som dykning, snorkling, tennis och go-kart, samt enkel vattensport som trampbåtar.

Har du tur kan du se havssköldpaddor från trampbåten - men håll förstås avstånd så de inte blir stressade. Havssköldpaddorna, den fridlysta jättesköldpaddan Caretta Caretta, är en symbol för Zakynthos och finns i stor utsträckning i den bukt där Laganas ligger. Längre bort i bukten ligger Kalamaki Beach, vilken sköldpaddorna häckar på och i anslutning till.

Rikt utbud av utflykter

Vill du ha omväxling till det sjudande nattlivet och lugna stranddagarna på Laganas långa strand, finns många utflykter att göra.

Zakynthos är en av de vackraste öarna i området, med berg täckta av grönska och vita stränder som står i vacker kontrast till det omgivande klarblå vattnet. Med hyrbil tar du dig lätt runt ön och kan upptäcka dess olika delar. Det finns många mysiga byar som bjuder på lugna dagar i grekisk lunk, ett stort antal små vingårdar och gårdsbutiker - och vill du ha mer shopping kan Zakynthos stad locka.

Zakynthos bjuder på många vackra stränder, och du kan besöka större och mer välbesökta eller hitta din egen lilla vik. För mer actionfylld vattensport rekommenderas en tur till Zakynthos största strand Banana beach där det finns en uppsjö vattenaktiviteter eller till det äventyrliga vattenlandet Zante Water village.

Båt till Smugglers Wreck

Populärt är också att åka på båtutflykt till turisttäta Smugglers Wreck - ett gammalt förlist lastfartyg som drivit i land på en pittoresk strand, att snorkla i någon av alla badvikar med kalkstensklippor eller att besöka grottor som Cari Caves. Vill du se mer av havssköldpaddorna rekommenderas ett bad vid vackra stranden Gerakas som ligger nära den plats där sköldpaddorna allra helst är, eller att åka ut med båt för att se dem från vattnet.