Banana beach

Banana Beach Zakynthos är populär och välbesökt, och den största stranden på ön. Här trivs både lokalbor och turister. Stranden ligger 14 kilometer eller 15 minuters bilresa från Zakynthos stad. Banana beach har alla faciliteter du kan tänkas vilja ha och solbäddar och parasoller till uthyrning i varierade prisklasser beroende på var de ligger och nivå på sängen.

Kanske vill du ha det lugnt och skönt själv på en solstol, eller dela en hel ”cabana” med familjen eller vännerna?

Ett bra utbud av trevliga barer

På stranden finns flera strandrestauranger och barer med som serverar mat, lättare snacks och dryck. Du kan av de flesta ställena på stranden få din mat- eller dryckesbeställning levererad till dig vid din solstol. Sanden på stranden är mjukt och gyllene, och stranden avgränsas naturligt av omgivande klippor. Vattnet är varmt och klart, botten är långgrund och stranden är väldigt barnvänlig så länge det inte blåser. Om det är en dag med mer vind kan det bli en del vågor - men denna strand upplevs av besökarna som väldigt trygg.

Stranden utgör häckningsområde för havssköldpaddor, så under vissa delar av året är några områden av den avstängd för att inte störa djuren, och detsamma gäller nattetid.

Prova på vattensport på stranden

Det finns en hel del vattensport att underhålla sig med på stranden, och arrangören Banana Watersports framhåller gärna sitt utbud som öns bästa. Det inkluderar till exempel vattenskoter, parasegling, vattenskidor, bananbåtar, kajak och mycket mer. Vattensporterna håller till i ena änden av stranden, och stör inte nämnvärt de som hellre ägnar sin dag åt sol och bad.

För att ta dig till Banana beach Zakynthos kan du åka bil och parkera på den stora parkeringsplatsen i anslutning till stranden, ta dig med taxi eller åka någon av de många bussar som trafikerar stranden. Från ett tjugotal ställen på Zakynthos går en gratis ”gul buss” och annars finns lokalbussar för ett par Euro från till exempel Zakynthos till Vasilikos via Argassi som stannar nära stranden.

Många tycker att bilresan i sig är en härlig upplevelse - den blåsiga kustvägen genom Argassi mot Vasilikos är vacker och dramatisk.