/Zakynthos

Besök Greklands ljuvliga Zakynthos

av TUI, Sverige

Zakynthos är den minsta av de tre stora Joniska öarna och ligger längst söder ut i raden av dessa grönklädda bergiga pärlor. Ön är lantlig och enkel, och rymmer både det storslagna och det lilla. Vi välkomnar dig till ön som både är grekisk, italiensk och bara sig själv. Framförallt är Zakynthos de många strändernas ö. Långa ljusa sandstränder ligger direkt vid badorterna Alykanas, Tsilivi, Laganas, Kalamaki och Argassi. Små undangömda vikar som du kan ha för dig själv hittar du både i söder och längs västkusten.
Zakynthos skiftande natur och relativa litenhet gör ön enkel och kul att upptäcka. Till fots, med båt och från cykelsadeln men kanske att föredra, med hyrbil. Från Agios Nikolaos i norr till Vasilikos-halvöns böljande landskap i söder tar det knappt en timme med bil. Det kan naturligtvis ta längre tid om du faller för lockelsen att stanna till vid den där gården, hamnen i Zakynthos stad, restaurangen med pool och utsikt över havet.
Ostkusten in mot sundet och fastlandet går från flackt i norr till ett dramatiskt kustlandskap, som för tankarna till Sicilien, söder om Zakynthos stad. Inlandet och västkusten är bergigare och vägarna går i serpentiner över bergsryggen. Håll dock ut, för vid kusten nedanför kan du hitta små paradis i undangömda vikar, ikoniska Shipwreck beach och familjedrivna tavernor med uteserveringar på klipporna. På dessa serveras lokalt producerad mat och vin till utsikten över det öppna havet mot södra Italien.

Shipwreck Beach, Zakynthos Shipwreck Beach, Zakynthos

Argassi, Zakynthos Argassi, Zakynthos