• Huvudstad

  Aten
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Grekiska
 • Folkmängd

  10 750 000
 • Tidsskillnad

  +1 timme

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 90:-

Öl (50 cl)
ca 25-35:-

1 liter vatten
ca 6:-

Prisexempel från Platanias

Bra att veta

 • Sol och bad

  Kamari Beach är en två kilometer lång svart lavastrand, klappersten och sand. Sanden blir het i solen, badskor är nästan ett måste. Solstolar och parasoll finns att hyra.
  Perissa, Vlichada, Perivolos Beach är fina strandområden med finkorninga lavastenstränder. Dessa stränder bildar en strandremsa på cirka sex kilometer.
  Monolithos Beach är den enda svarta sandstranden på Santorini, cirka fyra kilometer norr om Kamari. Lämplig för barn och ett fåtal solstolar.
  Red Beach är kanske öns vackraste strand, bestående av pimpsten med hög järnhalt vilket gett den dess färg och namn. Belägen på öns södra sida. Till Perissa och Red Beach går det båtar från Kamari under sommaren.
  Det finns kilometerlånga stränder utmed Santorinis östkust. Små badvikar finns på norra sidan av ön, bl a Baxedes och Paradiso Beach.

 • Upplev mer

  Santorini erbjuder en skön mix av strandliv, naturupplevelser och sevärdheter. Thira stoltserar med många kyrkor, kloster och ett arkeologiskt museum. I byn Fikrotiri hittar du ruiner av en minoisk bosättning och öns äldsta fyr.

  Sommartid går det många båtar till och från santorini, bland annat kan du åka till den lugna, natursköna grannön Thirassia med orörda stränder och varma källor.

  Norr om Thira ligger Oia dit du kan promenera från huvudstaden längs en vandringsled med spektakulär utsikt. Väl framme i Oia kan du söka upp den gamla slottsruinen och beundra solnedgången över Egeiska havet.

 • Boka hyrbil

  Du kan förboka hyrbil genom oss.

  Läs mer om hyrbil på Santorini här.

 • Ta sig runt

  Med lokalbuss går det framför allt bra att ta sig till och från huvudorten Thira. Med båt kan du från hamnen i Athinios nå många av de kykladiska öarna, liksom Kreta och Athen. Taxi finns, men i begränsat antal.

 • Restauranger och nöjen

  Thira är Santorinis huvudort och här finns ett stort utbud av mer eller mindre exklusiva restauranger, barer, caféer och trattorior, många med terrasser och utsikt över Egeiska havet. Även i strandorterna Kamari och Perissa finns många barer och restauranger.

  Under högsommaren är det många yngre som besöker Santorini och utbudet av kvällsöppna nöjeslokaler och diskotek utökas.

 • Resa med rörelsehinder

  Stora nivåskillnader förekommer.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med funktionshinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Valuta och kreditkort

  Euro (EUR). Bankerna i Thira och Kamari har öppet måndag–fredag kl 8–14. Uttagsautomater finns i de flesta turistorter på Santorini. De flesta hotell, restauranger och butiker accepterar kreditkort.

 • Viktig information

  Vi har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem.