Kokkari Beach

Orden må vara uttjatade i reseskildringar, men ”pittoresk” och ”genuin” är ändå rätt ord att förknippa med Kokkari Beach. Stranden, som ligger centralt i det lugna och charmiga lilla samhället Kokkari på nordöstra Samos, består av lena grå klapperstenar som vilar mot ett alldeles turkosblått hav. Dent är allmänt känt att det ofta blåser ganska friska vindar in mot stranden, vilket innebär att det även bildas hel del vågor.

Kokkari Beach är inte barnvänlig

Mot bakgrund av både underlag, vindar och att vattnet blir djupt väldigt snabbt när du kliver ut från strandbrynet är Kokkari Beach inte särskilt badvänlig för barn. Den här stranden är däremot som gjord för vindsurfare, vilket också bekräftas av att det ligger ett surfcenter i ena änden av stranden.

Längs stranden finns ett flertal restauranger/tavernor dit du kan bege dig för att få dig något gott att äta. De flesta matställena erbjuder dessutom gratis solstolar till sina gäster, förutsatt att de köper någonting.

Fakta om Samos - och fina utflykter

Samos tillhör ögruppen Nordöstra egeiska öarna och gör sällskap av bland annat Lesbos och Chios. Den här delen av den grekiska övärlden är fortfarande ganska lugn, vilket bidrar till en extra härlig semesterkänsla.

Ön brukar räknas till en av Greklands grönaste öar och gör sig utmärkt för vandringar. Enligt den grekiska mytologin var det här äktenskapets och fruktbarhetens gudinna Heras föddes, vilket förklarar de frodiga skogarna och de böljande landskapen.

Från Samos är det bara ett par kilometer över till Turkiets kust, vilket gör det möjligt att åka över på dagsutflykter till fastlandet över dagen. Turerna går oftast till orten Kusadasi. Andra utflykter du kan passa på att göra om du är på Samos är att åka ut till den lilla ön Samiopoula eller gå en guidad tur genom den fascinerande tunneln Tunnel of Eupalion.