/Pythagorion

Pappas Beach - bästa strandhänget!

av Elin, Team Manager, Samos

10 minuter med bil från Pythagorion ligger grannbyn Ireon. En charmig by med ett fåtal traditionella grekiska restauranger, en hamn med fiskebåtar och framför allt, en av Samos vackraste stränder - Pappas Beach.
Stranden ligger också på lagom avstånd om du vill ta en cykeltur genom olivodlingar och vinrankor.

Pappas betyder präst på grekiska och stranden gör skäl för namnet eftersom byns präst äger den. Han är dessutom född och uppvuxen i det lilla huset som man nu gjort om till restaurang.
Här serveras den bästa tradtitionella grekiska salladen och Maria, dotter till prästen, tar väl hand om besökarna och ser till att alla har det bra.

På stranden finns solstolar och parasoll och vattnet är så glasklart att du ser botten tydligt. Perfekta stranden att hänga på när det är som varmast.

Vattnet är så grön-blått och klart att du klart och tydligt ser botten! För att göra det så bekvämt för besökarna som möljligt, lånar Maria ut badskor eftersom det är lite ojämnt att gå på klapperstenarna. Vattnet är så grön-blått och klart att du klart och tydligt ser botten! För att göra det så bekvämt för besökarna som möljligt, lånar Maria ut badskor eftersom det är lite ojämnt att gå på klapperstenarna.