Rhodos bästa stränder

Gyllene stränder, turkost vatten och häpnadsväckande landskap. Är du typen som älskar att slappa i solstolen eller gillar att stå på vindsurfbrädan?

Vi bjuder på topptips över Rhodos bästa stränder.

1. Tsambika beach

Den här stranden har massor av aktiviteter och sevärdheter. Här kan du växla avkopplingen i solstolen med olika vattenaktiviteter som kajak och parasailing. Ungdomarna brukar uppskatta det avgränsade området med äventyrsbad. På stranden är sanden finkornig och vattnet klart. Här har du också möjlighet att hyra snorkelutrustning och köpa gummibåtar för att maxa din upplevelse. Du kan även varva solstolen med kulturupplevelser. Passa på att till exempel besöka Tsambikas kloster, ”The Virgin of Tsambika”. Det ligger 300 trappsteg upp, vilket innebär att de som tar sig dit får uppleva makalösa vyer.

Här kan du läsa mer om Tsambika beach

2. Anthony Quinn Bay

Den här paradislika platsen är perfekt för snorkling. Bara några kilometer söder om Faliraki ligger den här lilla viken, uppkallad efter Oscarsbelönade skådespelaren Anthony Quinn. Här är underlaget en mix av sand, småsten och klippor, så det kan vara en idé att ta med badskor. Och kom gärna i tid! För den som är sugen på att ta fina Instagramfoton är det extra vackert på morgonen när solen ligger i en perfekt vinkel mot havsytan. Vill du ha det ännu lugnare är det enkelt att promenera bort till andra sidan bukten mot den närbelägna Ladiko beach.

Här kan du läsa mer om Anthony Quinn Bay

Nio tips för att få fler likes och snyggare bilder på semestern

3. Afandou

Det här är lite av en dold pärla, perfekt för dig som vill komma bort från allt en stund och hitta lugnet. Ta med dig snorkeln och se på färgglada fiskar, häftiga grottformationer eller koppla av i någon av strandens solstolar. Är du typen som söker vattenaktiviteter finns det vindsurfing och uthyrningsställen längs med stranden. Afandou har samma namn som en av de äldsta byarna på Rhodos. Den ligger bara en liten bit bort och har mängder av mysiga restauranger, barer och kaféer. Golfälskaren hittar också en av Greklands bästa golfbanor vid stranden, designad av den välrenommerade arkitekten Donald Harradine.

Här kan du läsa mer om Afandou

4. Oasis beach

Det här är en avslappnad och tillbakalutad strand med en unik bar och gyllene sand. Här finns en hel del solstolar och den som älskar att hoppa i vattnet från klippor kommer trivas här. Baren, som ligger i den bakre delen av stranden, är insprängd i en klippa. Här kan man blicka ut mot havet genom grottan och sippa på en svalkande drink. Det är också ett väldigt rikt marint liv i bukten, så ta med snorkelutrustning. Mängden solstolar är begränsad, så ta med något att ligga på för att vara på den säkra sidan. Buss från Rhodos stad tar bara 20 minuter hit.

Här kan du läsa mer om Oasis beach

5. Prasonisi

På Rhodos sydöstra del hittar du vindsurfarens paradis, nämligen Prasonisi. Det är här det Egeiska havet möter Medelhavet. På vintern, när vattnet står högre, blir det en egen ö. Men under sommaren binds den samman med Rhodos med hjälp av en sandbank, som utgör denna fantastiska sandstrand. De pålitliga vindarna gör stranden populär bland vind- och kitesurfare men lämpar sig inte lika bra för de som bara vill koppla av och sola. Vill du ändå varva vattenaktiviteterna med sol och bad, så är den lugnare sidan mot Medelhavet att föredra. Till Prasonisi åker du enklast med hyrbil.

Här kan du läsa mer om Prasonisi

6. Pefkos

Cirka 5 km från pittoreska Lindos ligger Pefkos. Detta är en gammal fiskeby som idag har ett tjugotal tavernor och småbutiker. Huvudstranden heter Lee Beach och är en stillsam bukt där vattnet är turkost. Pefkos betyder pinje vilket nog kommer ifrån alla pinjeträd som kantar stranden. Glöm inte cyklop och snorkel för här är det utmärkta förhållanden för snorkling.

Här kan du läsa mer om Pefkos

Läs om de bästa utflykterna på Rhodos