Oasis beach

Oasis beach är en avslappnad liten strand, en bit söder om Kallithea beach, granne med Tassos beach. En liten remsa med finkornig gyllene sand ligger insprängd mellan klippavsatser, och här lockar både den lilla sandstranden, bad från brygga och stegar samt klippbad.

Både sandstrand och klippbad

Det finns ett antal solstolar utspridda på stranden såväl som på berg och stenar runt om - och mitt i vattnet på en klippavsats som bildar en liten lagun vid stranden. Utbudet är begränsat och de relativt billiga solstolarna står i par med långt avstånd emellan för att bjuda på gott om avskildhet. I högsäsong kan det således vara säkrast att du tar med dig något att ligga på för att kunna slå dig ner direkt på sanden eller sandstensklipporna om trycket är högt, men troligen hittar du ditt eget lilla ställe där du kan njuta av en skön dag på denna unika typ av strand.

Oasis beach är både sandstrand och klippbad, och den som gillar att hoppa ner i kristallklart vatten från karga klippavsatser kan få sin dröm uppfylld här. En rekommendation är att ha med badskor - det är en hel del stenar i vattnet. Det rena vattnet och den rika faunan gör bukten idealisk för snorkling.

Baren är insprängd i en klippa

Oasis beach är också känt för sin beach bar, som ligger i bakre delen av stranden insprängd i en klippa. Klippan utgör både väggar och tak, och den charmiga baren med avslappnad känsla upplevs som i en öppen grotta mot havet med sittplatser vid bord såväl som kuddar utspridda längs naturliga soffor längs klippväggarna. Ofta spelar en DJ musik, vilket får bra akustik i klipprummet och som ytterligare förstärker känslan - och ibland adderar livlighet till den annars så lugna viken.

Ett femtiotal meter från stranden finns en restaurang, som serverar klassisk, typisk grekisk mat. Missa inte de små friterade fiskarna ”tiganites” som äts hela, och är en känd delikatess i Grekland.