Kolymbia beach

Orten Kolymbia ligger i Afandou, en bit söder om Rhodos stad på öns östra kust. Här hittar du vackra omgivningar med karga sandstensberg och grönskande slätter, som möter kristallklart vatten på Kolymbias fina strand. Stranden består av klappersten och grovkornig sand, och här kan du känna lugnet - det blir sällan trångt på Kolymbia beach, och i semesterorten är känslan avslappnad.

Bra utbud av vattensporter

Det var inte länge sedan orten bara bestod av en stor aprikosodling, men det perfekta läget vid stranden har gjort att den vuxit betydligt. Numera finns ett 40-tal hotell här, de allra flesta av All Inclusive-typ. Vill du ha mer action på stranden finns ett bra utbud av vattensport att välja på. Här finns till exempel vindsurfing och parasailing, trambåtar, kanoter och bananbåtar.

Det mesta av livet i Kolymbia pågår på hotellen så byn är lugn, men det finns en del utbud för den som vill se något mer än resortlivet. I byn finns huvudgatan Eukalyptus street, där du hittar några restauranger, caféer och butiker med allt från vykort till lokalproducerad olivolja och vinäger. Gatan sträcker sig från kusten och flera kilometer upp mot stora vägen, och har fått sitt namn från den långa allé av eukalyptusträd som italienarna planterade när de byggde gatan. Några ytterligare fiskrestauranger hittar du direkt vid havet.

Flera stränder nära Kolymbia

En vacker strand nära Kolymbia är den långa och långgrunda sandstranden Tsambika beach, dit det är runt 6 kilometer. Hit kan du ta dig antingen med bil/taxi eller med båt från Kolymbia. Tsambika ligger i en fridlyst bukt utan hotell, och är som allra paradisisk under lågsäsong. Då råder lugnet, och hela familjen kan trivas i den barnvänliga bukten. Under högsäsong är antal besökare fler, och de många solbäddarna med parasoll som finns till uthyrning går snabbt åt - denna vackra strand är populär.

Fin är också Afandous klapperstensstrand, runt 1,5 kilometer från Kolymbia beach. Servicen är begränsad men stenstranden är lugn med få turister och vattnet klart azurblått. Här finns också klippformationer och grottor att utforska. Badskor rekommenderas.