Anthony Quinn Bay

Några kilometer söder om Faliraki ligger en naturskön badvik vars namn du säkert hört tidigare. Namnet tillhör den Oscarsbelönade skådespelaren Anthony Quinn. 1961 spelade han in storfilmen Kanonerna på Navarone där och fick stranden i gåva efter det. Badviken som tidigare hette Vaghies ligger oerhört vackert och ramas in av steniga kullar och klippor.

En perfekt strand för snorkling

Stranden är ganska liten och består av sand, småsten och klippor så tänk på att ta med badskor. Solstolar finns utställda både på stranden och på klipporna runt omkring. Men här finns även skuggiga platser om du känner för att pausa från solandet en stund. Vattnet är turkost och kristallklart och perfekt för snorkling eller dykning. Du kommer troligtvis se färgglada fiskar, krabbor, muränor och coola klippformationer.

Kommer du bilvägen finns en gratis parkering ovanför viken sen tar du bara en gångstig eller en trappa ner till badplatsen. Passa på att njuta av den vackra utsikten innan du börjar promenaden ner mot vattnet. Här finns även en mysig taverna där du kan beställa mat och dryck. Och även härifrån är utsikten mer än njutbar.

Kom i tid - det är populärt här

Stranden är ett populärt utflyktsmål både för turister och lokalbor. Men kommer du tidig förmiddag eller sent på eftermiddagen brukar det vara ganska lugnt. Och vill du ha det ännu lugnare kan du promenera bort till andra sidan bukten och den intilliggande stranden, Ladiko beach.

Och du - en sak till! Är du sugen på en snygg instagrambild får du de bästa bilderna på morgonen. Då ligger nämligen solen i perfekt vinkel mot det klara glittrande vattnet.