Afandou

Ibland kan det vara skönt att hitta en strand som inte har så många besökare och där man kan hitta lugnet. Den kilometerlånga Afandou-stranden är en sådan strand. Här finns gott om solstolar som är så luftigt uppställda att du kan koppla av - utan att behöva höra allt vad grannen i solstolen bredvid säger.

Ta med en snorkel till Afandou

Afandou-stranden är en perfekt promenadstrand som består bitvis av småsten, klappersten och sand. Glöm inte badskor!

Gillar du vattensporter, som exempelvis windsurfing, finns det uthyrningsställen på flera ställen längs med stranden. Och ta gärna med en snorkel för vattnet är klart och en bit bort finns häftiga grottformationer och grotthål men kan snorkla i. Tänk också på att vattendjupet kan växla snabbt från grunt till djupt.

Afandou - anrik by på Rhodos

Stranden Afandou bär samma namn som den genuina byn en bit bort.

Det här är en av de äldsta byarna på Rhodos. Här väntar en uppsjö av restauranger, kaféer och barer. Och det finns även gott om minnesmärken och antika gravar. Missa inte att besöka Jungfru Maria-kyrkan och Jungfru Katholikis kyrka med vackra väggmålningar från 1600-talet.

En naturskön plats som inte ligger alltför långt från Afandou är Seven Springs där du kan vandra och svalka dig i friska källor.

Att göra på Afandou - 3 tips

  1. Golffantasten: En av Greklands bästa golfbanor, Afandou golf course (18 hål), ligger längs med stranden Banan är designad av den berömda arkitekten Donald Harradine, som har ritat flera andra golfbanor runtom i Europa.
  2. Mattfantasten: Passa på att besöka mattmarknaden, där du kan köpa handknutna mattor i alla möjliga färger och storlekar.
  3. Tågfantasten. En trevlig familjeaktivitet är att åka på en kortare tur med det lilla tåget som utgår från torget i Afandou.