/Rhodos stad

Antika ruiner i Rhodos stads akropolis

av Johan, Guide Online

I Rhodos stad och orten Ixia finns flera hotell med havsutsikt mot väster. När solen går ner här är det en fantastisk syn!
Jag vill dock tipsa om att ta en taxi eller en promenad upp på Rhodos stads akropolis, som ursprungligen betyder "högt belägen stad" eller "övre stad". Många grekiska byar har ett akropolis och i Rhodos stad ligger den sydväst om staden, precis i utkanten.

Vägen upp hit går genom stan och är lite slingrig en bit. Väl uppe har du antingen en fantastisk utsikt över Rhodos stad eller över orten Ialissos åt söder. Samt en härlig solnedgång om du kommer vid rätt tid! Bergen du ser i horisonten tillhör Turkiet.

Kommer du dagtid bör du även passa på att gå till ruinerna i området. Du kommer att se några höga pelare inåt land, som tillhör en tempelruin. Går du till dem och fortsätter till bergkanten ser du en antik olympisk stadion. Det är väl värt att fortsätta en bit till för att komma ner och se stadion på nära håll. I dag är det populärt bland de lokala att använda platsen för träning och som löpbana.

Att gå till akopolis tar inte mer än 30-45 minuter oavsett var i Rhodos stad du bor. Det går självklart bra att ta en taxi istället. Glöm inte kameran!

Utforskar du området på toppen av Rhodos stads akropolis hitta du flera antika ruiner, bland annat denna tempelruin och en närliggande olympisk stadion. Utforskar du området på toppen av Rhodos stads akropolis hitta du flera antika ruiner, bland annat denna tempelruin och en närliggande olympisk stadion.