Fakta om Rhodos stad

 • Huvudstad

  Aten
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Grekiska
 • Folkmängd

  ca 60 000
 • Tidsskillnad

  +1 timme
 • Transfertid

  ca 30 min

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 80:-

1 liter vatten
ca 9:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Din restid beror på vilket flyg du väljer. Cirka 4 tim 5 min med direktflyg från Stockholm-Arlanda.

 • Transfertid

  Beräknad transfertid cirka 30 minuter. Boka busstransfer eller privat transfer med taxi eller minibuss. När du bokar resan ser du vilka transferalternativ som finns tillgängliga.
  Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Det finns två stränder i Rhodos stad, Elli Beach och Windy Beach, som inte är särskilt långgrunda. På Windy Beach väster om öns spetsiga udde blir vågorna ofta höga. Stranden består av grus och är knappt en kilometer lång. Det finns inga vattensporter på Windy Beach. Elli Beach är en 500 meter lång grusstrand med några få vattensporter.

  På västkusten, några kilometer från Rhodos stad, ligger Ixia-stranden som har många olika vattensporter.

  Österut från staden finns badorten Faliraki med vattensporter och andra aktivitteer vid stranden. Kalithea-stranden har både sand och klippor. Tsambikastranden ligger ca 35 km söderut från Rhodos stad, och är öns största och längsta strand.

 • Upplev mer

  Flera stränder har vattensporter som t ex jet-ski, vattenskidor och trampbåt. Största utbudet av vattensporter finns på Falirakistranden.

  Minitåget i Rhodos stad gör rundturer i gamla stan och upp till akropolis på Monte Smith. Cykeluthyrning (även mountainbike) finns också.

  Golf på 18-hålsbanan vid Afandou Beach, ca 3 mil öster om Rhodos stad, kostar 200–350:-/dag, hyra av klubbor 160:-/dag.

  Gokart, ca 200:-/15 varv. Bowling, ca 50:-/spel. Tennisbana finns i Zefyros. Ridning, ca 300:-/timme.

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Från flygplatsen till Rhodos stad 13 km.

  Taxi
  Inom Rhodos stad ca 50:-, till grannresmålet Ixia ca 80–120:- och till Faliraki ca 170:-.

  Lokalbuss
  Bussar går från Rhodos stad till Ixia och Faliraki var tjugonde minut, ca 25:-. Inom Rhodos stad finns fem busslinjer, ca 10:-/resa.

  Båt
  Från hamnen i Rhodos stad går både bilfärjor och snabbare katamaraner till grannöarna och till Aten. Fem gånger i veckan går turer till Symi för ca 320:- och till Kos för ca 600:-.

  Cykel
  Det finns gott om cykeluthyrningsfirmor, fråga gärna våra guider om tips. Pris ca 60:-/dag.

 • Resa med barn

  Det finns två stränder i Rhodos stad, Elli Beach och Windy Beach, ingen av dem är långgrund. På Windy Beach väster om öns spetsiga udde blir vågorna ofta höga. Nära gamla stan finns en större lekplats med café. Vid Elli Beach ligger ett akvarium. Ett minitåg gör rundturer genom staden.

  I utkanten av gamla stan nära Akandia-hamnen ligger en större livsmedelsbutik med barnmat, välling och blöjor. I mindre butiker är utbudet mer begränsat.

  I Rhodos stad kan vissa trottoarer vara smala och besvärliga för barnvagnar.

 • Boka hyrbil

  Reser du till Rhodos stad kan du förboka hyrbil genom oss.
  Så här bokar du hyrbil på Rhodos »

 • Shopping

  Det mest varierade shoppingutbudet i Rhodos stad hittar du kring Cyprusplatsen. Där finns butiker med kläder, skor, handväskor, solglasögon och mycket annat. Även internationella kedjor som Mango, Zara, H&M, Benetton, Bull & Bear och en del exklusiva märkesbutiker.

  I gamla stan är utbudet störst längs gatan Sokratous. Där hittar du lädervaror, guld- och silversmycken, keramik och även en del internationella modekedjor.

 • Restauranger och nöjen

  Både i gamla stan och de moderna stadsdelarna finns ett stort utbud av restauranger: grekiska tavernor, italienska pizza- och pastaställen, sushibarer och fisk- och skaldjursrestauranger. Flest fiskrestauranger hittar man i gamla stan.

  I den nya delen av staden ligger bargatan Orfanidi. Det finns ett kasino och mängder av cocktail- och kaffebarer.

 • Prisnivå

  I butik: 1 liter vatten ca 9:-, läsk (33 cl) ca 6:-.
  På restaurang: enkel lunch ca 70:-, öl (50 cl) ca 30:-, stor pizza ca 80:-.

 • Invånarantal

  Ca 60 000 inv.

 • Adapter

  220 V. Adapter behövs inte.

 • Turistskatt

  En turistskatt på 1,5–4 euro per rum/lägenhet och natt, beroende på hotellstandard, betalas direkt till hotellet vid ankomst.

 • Resa med rörelsehinder

  I Rhodos stad kan vissa trottoarer vara smala.

  Öns huvudstad har relativt få backar och det finns gott om trottoarer, en del med ramper för att minska nivåskillnaderna. Som med andra städer kan framkomligheten variera på olika delar av staden. Du kan nå havsstranden Elli med hjälp av ramper. Det finns 1 strand i området som är belönad med Blue Flag, öster om Aquarium.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Euro (EUR). Kreditkort accepteras i de flesta butiker och restauranger. Gäller inte för köp under 135:-. Bankerna i Rhodos stad har öppet mån-tor kl 8.30–14, fre kl 8.30–13. Det finns också uttagsautomater och växlingskontor.